RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ми не хочемо помсти: в Європі зробили потужну заяву про винуватців катастрофи MH17

Родичі пасажирів, загиблих в збитому над Донбасом у 2014 році малайзійському Boeing MH17, хочуть знати всіх відповідальних за катастрофу.

Про це повідомляє "Hromadse".

Журналісти поспілкувалися з родичами жертв і запитали у них, чого вони чекають від судового процесу, який розпочнеться 9 березня.

У Піта Плуга, глави Фонду МН17, в катастрофі загинули брат, дружина брата і племінники. Він розповів, що дуже хотів би потрапити на місце катастрофи.

"Ми б дуже хотіли потрапити на місце авіакатастрофи, але наша влада переконує нас, що це дуже небезпечно. Ми дуже хочемо, щоб люди в Україні знали це - що ми хочемо туди приїхати, поговорити з тими, хто все це бачив, побути там", - сказав Плуг.

Він додав, що родичі загиблих хочуть знати всіх відповідальних - від тих, хто натискав кнопку, і до тих, хто був вищим керівництвом.

Як говорить Плуг, родичі не зацікавлені в тому, щоб за грати посадили "цих чотирьох" (Ігор Гіркін-Стрєлков, Сергій "Похмурий" Дубинський, Олег Пулатов, Леонід Харченко - ред.).

"Ми ж розуміємо, що цього не станеться. Ми бачимо їх фотографії з Росії, де їм добре живеться: вони курять сигари і п'ють віскі. Ми хочемо, щоб в суді було представлено достатньо доказів для того, щоб суд виніс вердикт. Я можу дуже злитися через те, що винні не опиняться за гратами, але це не дуже мені допоможе. ми не хочемо помсти, ми хочемо, щоб таке ніколи не повторилося", - говорить Піт Плуг.

Антон Конте - член Фонду МН17. У катастрофі малазійського боїнгу він втратив сина, невістку й онука.

"5 років тому дав собі слово, що я доведу цю справу до кінця. Нарешті я можу сказати, що в понеділок настане момент, коли я до цього нарешті наближуся", - сказав Конте.

Як раніше повідомляв "Апостроф", особистості тринадцяти свідків, які проходять у справі про збитий Boeing МН17, в цілях безпеки будуть збережені в таємниці.