RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Польща змінює правила видачі безкоштовних залізничних квитків українцям: названі міста

З 1 червня українці, які їдуть до Польщі, яка заборонила деяким українським біженцям повторний в'їзд за біометричним паспортом, матимуть можливість безкоштовно проїхатися на поїзді лише до восьми польських міст. Решта безкоштовних послуг на залізниці Польщі для українців залишилися без змін.

Про відповідні зміни повідомила "Укрзалізниця" на своєму Telegram-каналі.

Мова йде про безкоштовний проїзд лише до Хелма, Дорогуська, Любліна, Грубешіва, Перемишля, Загужа, Ярослава, а також Жешува.

Водночас мають право безкоштовно проїхатися в поїздах 2-го класу TLK та IC ті громадяни України, що перетнули кордон з початку повномасштабної війни в країні - 24 лютого, а також:

  • діти до 18 років;
  • жінки;
  • чоловіки старше 60 років;
  • чоловіки від 18 до 60 років з інвалідністю (за умови пред'явлення підтверджуючих документів про інвалідність).

При посадці потрібно показати безкоштовні квитки. Їх можна придбати на залізничній касі за наявністю закордонного паспорта громадянина України, проїзного документа від "Укрзалізниці" на поїзд до Польщі або Повідомлення про присвоєння номеру PESEL разом з будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

Раніше "Апостроф" розповідав, 24 травня Укрзалізниця розширила список додаткових поїздів, на які можна придбати квитки за 20 діб.

Нагадаємо, українські біженці тепер можуть отримувати грошові виплати від держави на вокзалах.