RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У мережі ажіотаж навколо вчинку онука легендарного радянського воїна проти путінців

Серед користувачів соцмереж викликала ажіотаж історія про онука грузина Мелітона Кантарія, який в 1945 році підняв прапор над Рейхстагом.

Про нього з посиланням на матеріал "Радіо Свобода" написав у своєму Facebook відомий грузинський блогер і журналіст Роланд Мікіані.

"Рівно через 70 років після взяття Рейхстагу, 1 травня 2015 року, група прокремлівських байкерів приїхала до Грузії. В країні, де радянська символіка заборонена, вони з'явилися на мотоциклах, прикрашених георгіївськими стрічками. Група молодих людей, серед яких був Іраклій Кантарія, онук брата Мелітона Кантарія, підійшла до російських байкерів в центрі Тбілісі і зажадала зняти чорно-помаранчеві стрічки. у російських ЗМІ піднявся шум, і Іраклія Кантарія стали протиставляти його героїчного родичу. Іраклій Кантарія розповів, що вшановує пам'ять полеглих у війні, але вважає, що георгіївські стрічки - символ путінської імперії - не мають до подвигу Мелитона Кантарія ніякого відношення ", - написав журналіст.

В оригінальному матеріалі "Радіо Свобода" йдеться про те, що 73-річний Мелітон Кантарія помер в Москві в грудні 1993 року. Черга на житлоплощу, яку обіцяли виділити йому російська влада, підійшла тільки після смерті героя. Його сім'я після довгих принижень отримала квартирку в будинку для біженців в Рязанській області.

У зв'язку з появою 1 травня 2015 року в Грузії групи прокремлівських байкерів на мотоциклах, прикрашених георгіївськими стрічками, Іраклій Кантарія сказав: "У Грузії все свідомі громадяни не хочуть бачити георгіївські стрічки. Нас ображає, що байкери з цими стрічками так шумно і демонстративно пересуваються по території Грузії, демонструючи неповагу до нашої територіальної цілісності ".

"СРСР був об'єднанням багатьох поневолених держав. Путін хоче привласнити цю перемогу, зробити її фундаментом нової російської імперії, але це йому не вдасться, тому що не тільки російський народ, а й інші народи, в тому числі маленька Грузія, вносили лепту в цю перемогу ", - підкреслив він.

Записом Мікіані поділилися понад 300 осіб, в тому числі і губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі.

Репост Саакашвілі набрав в соцмережі майже 3 тисячі лайків і багато коментарів.

Також в мережі викликав ажіотаж запис в соцмережі про Мелітон Кантарія, зроблений блогером Giorgi Cyxymu Jakhaia. Вона набрала більше 2 тисяч репоста і майже 2 тисячі лайків.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явився фільм, який розвінчує ряд міфів, створених російської і радянської пропагандою.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: