RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Росії розкрили частину плану зі збереження Путіним влади

Небажання Кремля карати або навіть називати замовників вбивства російського політика Бориса Нємцова, свідчить про прагнення президента РФ Володимира Путіна зберегти режим президента Чечні, сили якого планується використовувати для придушення масових протестів у Росії.

Про це в заявив відомий російський адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, в якості замовників і організаторів вбивства Нємцова не раз називалися депутат Держдуми РФ Адам Делімханов і глава Чечні Рамзан Кадиров, проте це ніяк не вплинуло на небажання російської прокуратури "копати" в цьому напрямку.

"Для цього є політичні причини, тому що ці люди користуються прямою протекцією Кремля, зокрема Володимира Путіна", - зазначив Фейгін.

На його думку, це пояснюється тим, що Кадиров є інструментом Путіна, і в якийсь момент дикість вихідця з Північного Кавказу Кадирова врятує президента РФ від протестів. "Тому Путін тримає його про запас, такі "дрібні витівки" йому дозволяє. На такі витрати система готова йти. Один, два, три, п'ять, сто чоловік... Це не та цифра, заради якої варто в Чечні влаштувати незрозуміло що. І все усвідомлюють, всі розуміють усі", - заявив Фейгін.

Він підкреслив, що ФСБ не подобається самостійність Кадирова, який оточив себе цілою армією за рахунок федерального бюджету.

"Але останнє слово-то за Путіним, а не за ФСБ. В цій системі Путін сам уособлює і ФСБ, і Північний Кавказ, і всю систему цілком. Він сам є і мета, і засіб цієї системи, тому йому не треба питати у ФСБ, що вони думають з цього приводу. У нього є свій стратегічний план збереження свого у владі, і Кадиров служить цим планом, будучи найважливішою деталлю. Так навіщо ж Путін буде сам ламати цю машину? Так що, поки Кадиров має цей безпечний дах, йому все спускають з рук, його виводять за дужки, коли відбуваються такі гучні вбивства", - підсумував Російський адвокат.

Детальніше про результати суду над вбивцями Бориса Нємцова, можливості нових політичних вбивств у РФ, а також відмінності розслідування гучних злочинів в Росії і Україні читайте у матеріалі "У Росії будуть нові політичні вбивства, Кремль нагнітає істерію - адвокат Марк Фейгін", опублікованому на "Апострофі".