RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​У Росії вказали на серйозні проблеми Путіна з його силовиками

Силовий блок Російської Федерації вже не так сильно підпорядковується президенту Володимира Путіну, Кремль частково втратив контроль над ним.

Таку думку висловив російський політичний оглядач Дмитро Галкін у колонці на "Апострофі".

"Головне питання не в тому, що відбувається в Сирії, а в тому, чи є взаємозв'язок між подіями в Сирії і тим, що відбувається в Україні. І в тому, наскільки Росія зможе виконувати свої домовленості - як в Сирії, так і в Україні. Тому що у мене, чесно кажучи, останнім часом немає впевненості в тому, що Путін контролює російський силовий блок і може змусити його діяти в межах своєї логіки", - пише він.

Галкін вважає, що до відкритого протистояння справа не дійде, однак цілком можливо, що силовики будуть надалі зривати домовленості, яких домагається Кремль.

"Ми бачили це в Україні. Цілком очевидно, що Захарченко (проголосив так звану "Малоросію", - "Апостроф") виступив проти тієї лінії, яка проводиться російською владою. Правда, його швидко осмикнули, але все одно це демонстративний крок", - пояснює експерт, додаючи, що аналогічна ситуація може статися в Сирії.

"Незрозуміло ні наскільки щільно контролюються російські сили, розташовані в цій країні, ні як режим Асада контролюється", - підкреслив Галкін, зазначивши, що, за його враженням, сирійський режим контролюється зовсім погано.

"Тим більше, не будемо забувати, що є ще іранська позиція. Іран зовсім не має ніяких підстав підтримувати ті домовленості, до яких приходять Трамп і Путін", - пише Галкін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" У Путіна проблеми з його силовиками: це добре видно в Україні.