RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні пояснили, чому війська Путіна влаштували стрільби в Криму

Військовий експерт Олексій Арестович заявив, що запуск Росією крилатої ракети з території окупованого Криму є фактором стримування.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Вони стримують "агресивний блок НАТО", а також Україну, тому що в Очакові будується військово-морська база. І будує її батальйон морської піхоти США, інженерно-будівельний", - говорить експерт.

Арестович підкреслив, що основною метою РФ тут є саме створення загроз. Також він зазначив, що у війни є дві фази: гаряча і негаряча.

"Негаряча фаза війни деколи буває набагато небезпечніше і драматичніше. А в силу того, що вона непомітна, що люди і окремі політики не розуміють цього, потім ми опиняємося до гарячої фази не готовими. Збройні сили нам розклали, розвалили економіку, запустили ворожі війська, ФСБ, прибрали війська з кордону і так далі", - сказав експерт.

За його словами, негаряча фаза війни йде фактично по всім колишнім фронтах "холодної війни".

"Зараз же маємо явні узгоджені дії частини нової адміністрації США і українського істеблішменту, які і Росію, і Європу поставлять перед дуже неприємним вибором", - підсумував Арестович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "В Америці всі тільки й чекають, щоби Путін ввів нові війська в Україну - Олексій Арестович".