RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

​Порожні балачки: у РФ вказали на абсурдність слів Додона про приєднання Придністров'я до України

Несподіване висловлювання президента Молдови Ігоря Додона про можливе входження невизнаного Придністров'я до складу України нагадує марення.

Таку думку «Апострофу» висловив російський політолог Леонід Радзіховський.

«Я вперше чую про главу держави, який говорить про те, що буде, якщо його держава перестане існувати. Це, щонайменше, дивно. Незрозуміло, чим цю заяву мотивовано», - пише Радзіховський у своїй колонці.

Експерта дивує, чому Додона хвилює, що буде з Придністров'ям, якщо його держава перестане існувати. «Зовсім вже дивно, що він вирішує за Україну, приєднає вона до себе Придністров'я чи ні. Всі тези цієї людини справляють враження марення. Ніякого раціонального сенсу в цих словах ні з якого боку я не бачу. Якщо він таким чином хотів підлизатися до Росії, то це теж вкрай нерозумно», - говорить Радзіховський.

«Наскільки я розумію, основна розвага Додона – це лаятись з парламентом Молдови. Він хоче загнати в кут своїх парламентаріїв і отримати якусь перевагу. Зокрема, він показує, що у нього є вирішення проблеми Придністров'я, яке полягає в федералізації Молдови. Але це знову ж таки, наскільки я розумію, порожні балачки, оскільки від нього це не залежить, а парламент на це ніколи не піде», - аналізує політолог.

Також Радзіховський називає другий дивний момент: «Сама ця [Придністровська молдавська] «республіка” як мені здається, найменше хоче повернутися в Молдову в будь-якій якості: вона буде частиною федерації чи ні. Їм і так добре. Навіщо їм Молдова? Тому ці його пропозиції чисто демагогічні, оскільки ні Кишинів, ні Тирасполь йому не підкоряються».

Повний текст колонки Леоніда Радзіховського читайте на «Апострофі» Зійти з розуму: Україна піде захоплювати Придністров'я при одній умові.