RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Чи забере Путін війська з Донбасу: розвідники з США дали прогноз

Найближчим часом Росія не збирається повертати окуповані території Донецької та Луганської областей Україні, але може піти на поступки в питанні розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

На думку американських аналітиків, Росія навряд чи дасть свою згоду на пропозицію США щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі до президентських виборів. Так як це буде означати поступки Кремля.

Зміни ситуації варто очікувати вже після виборів в Росії, так як Москва зіткнеться з можливістю розширення санкцій. Саме тоді Кремль може піти на поступки по вирішенню конфлікту в Україні в надії уникнути розширення санкцій.

"Росія не збирається залишати свої позиції на Сході України, але допуск миротворців ООН на лінію фронту може продемонструвати її співпрацю з Заходом, залишивши при цьому відкритою можливість для Москви згодом заморозити процес, якщо і коли вона вважатиме за потрібне", - також зазначають аналітики.

При цьому вони не виключають, що якщо США і Росія домовляться, на Донбасі хоч і в обмеженому форматі, але все ж розгорнеться миротворча місія ООН.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Кремль і Америка близькі до важливої угоди щодо Донбасу - приватна розвідка США.