RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії вказали на реальне значення країни в світовій політиці

На сьогоднішній день Російська Федерація не має ніякого значення в світовій економіці і політиці.

Про це "Апострофу" заявив російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

За його словами, країни, які є торговими партнерами, якщо вони і їхні правителі не сходять з розуму, між собою не воюють у гарячих фазах воєн і менше схильні воювати в холодних фазах.

"Це правило не поширюється лише на божевільного Путіна (президента РФ Володимира Путіна, - ред.) і очманілу Росію, що спить. Мені важко повірити в те, що між США і Китаєм буде значне напруження на довгі роки. Крім того, не будемо забувати, що Трампа (президента США Дональда Трампа, - ред.) можуть не переобрати: він не як Путін - навічно. Трампу залишилося [в рамках першого терміну] трохи більше двох років. І якщо ситуація, яку він створює у багатьох аспектах американської політики, буде, на думку американських виборців, виходити з-під контролю, то Трампа виставлять з Білого дому запросто і дуже швидко", - зазначив він.

У той же час Рабинович додав, що у Трампа є підстави в деякій мірі мати претензії до Китаю. Однак їх треба обговорювати за столом переговорів і намагатися прийти до найбільш оптимального і справедливого рішенням для всіх сторін з однією глобальною метою: для збільшення міжнародної торгівлі.

"Росія не може отримати з цієї ситуації для себе ніякої користі. Вона не може дружити з Китаєм проти США, не може робити ще що-небудь. Тому що Росія просто не має ніякого значення в світовій економіці і, в загальному, в світовій політиці теж", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Не всі такі божевільні, як Путін: чим закінчиться "війна", яка розгорається в світі.