RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Отруєння Скрипалів: в мережі жорстко висміяли заяву "колишнього командира" Чепіги

Колишній керівник батальйону курсантів, в якому імовірно навчався Анатолій Чепіга (він же "Руслан Боширов"), заявив, що його підопічний не міг брати участь в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів.

Про це він розповів російським ЗМІ.

"У 2001 році я випускав курсанта на прізвище Чепіга. Я сам військовий і можу сказати, що інформація в ЗМІ про його нібито причетність до історії з Скрипалями тхне легкою шизофренію. В ДВЗКУ готували військових офіцерів, для виконання бойових завдань, Чепіга реально воював в Чечні , але його не готували для агентурних заходів ", - повідомив Олександр Боржко, колишній командир в Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі (ДВЗКУ).

У мережі словам Боржко не повірили. На думку коментаторів, очікувати якихось зізнань від людини, яка готувала таких людей як Чепіга, не варто.

Як повідомляв "Апостроф", один з підозрюваних в отруєнні Сергія Скрипаля, "Руслан Боширов", який опинився полковником ГРУ Анатолієм Чепігою, в 2014 році отримав звання Героя РФ, швидше за все за участь в бойових діях на Донбасі.