RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Росія почала "кошмарити" Молдову: у країні закривали повітряний простір

У той час, як Росія готує переворот у Молдові, 14 лютого повітряний простір країни закрили щонайменше на кілька годин. Причиною називають міркування безпеки.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Moldova Liberă.

Як пишуть молдовські ЗМІ, літаки, які мали приземлитися в Кишиневі, перенаправлені до Ясси. Скасували приліт до Кишенева щонайменше п'яти літаків. Ще шість літаків не могли вилетіти.

Інформацію про закриття повітряного простору офіційно підтвердили у компанії Air Moldova. За словами її представників, небо закрите до 16:00.

За інформацією іншого джерела, повітряний простір Молдови вже відкрили, заборона на польоти скасована близько 14:50.

Читайте також: Кремль хоче розхитати ситуацію в Молдові: дипломат вказав на серйозну загрозу для України

Також повідомляється, що у Кишиневі помітили дрон. Попередньо, за інформацією радарів, він прилетів до країни з України. Офіційно цю інформацію не підтверджено, але, як повідомляли українські моніторингові групи, близько 11:55 російський повітряний об'єкт, схожий на БПЛА, з Вінницької області зайшов у повітряний простір Молдови.

Нагадаємо, президент Молдови Майя Санду 13 лютого заявила, що Росія планує за допомогою опозиційних протестів і із залученням людей з військовою підготовкою, повалити її та дестабілізувати ситуацію в країні.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилася реакція США на російський план перевороту в Молдові.