Лайм

Паска на жовтках – класичний рецепт на Великдень, який завжди вдається у господинь

Приготувати її простіше простого

Напередодні Великодня кожна господиня зайнята пошуком того ідеального рецепту традиційної випічки до свята. І якщо ви вже робили сирну паску, цього разу спечіть паску на 10 жовтках. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.

Фото: instagram.com/home_bakery_lutsk

Інгредієнти для опари: молоко (0,5 л), цукор (3 ст. л.), пресовані дріжджі (50 г), борошно (400 г).

Інгредієнти для паски: опара, борошно (1,4 кг), сметана (100 г), цукор (400 г), вершкове масло (200 г), жовтки (10 шт.), ванільний цукор (1 пакетик), цедра одного лимона, сіль (щіпка), цукати (300 г).

Приготування:

Для опари змішуємо пресовані дріжджі із цукром, трохи тепле молоко. Потім просіюємо в отриману суміш борошно.

Накриваємо зверху опару чистим рушником чи харчовою плівкою. Залишаємо у теплому місці приблизно на 40 хвилин.

У опару, що підійшла, додаємо цукор, сметану, 10 жовтків, перемішуємо силіконовою лопаткою.

Слідом додаємо розтоплене вершкове масло і частину борошна з щіпкою солі, починаємо замішувати тісто, потім додаємо борошно, що залишилося. Замішувати паску на жовтках можна в кухонній машині з насадкою гак або вручну.

Читайте також: Як пекти паски у паперових формах: цей спосіб вибирає все більше господинь.

Додаємо в тісто підготовлені сухофрукти, родзинки, цедру лимона, вимішуємо. Знову накриваємо харчовою плівкою та чекаємо, поки тісто підійде.

Коли тісто добре підійде, відрізаємо шматок, формуємо з нього кулю і викладаємо у паперову форму для випікання – так, щоб тісто займало приблизно одну третину форми.

Потім залишаємо тісто підходити у формах.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 175°С. Випікаємо паски на жовтках приблизно 40 хвилин - перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.

Дістаємо з духовки, чекаємо, поки паски трохи охолонуть, а потім декоруємо.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати віденську паску – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі.
  • Читайте також на theLime, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.

Цікаві новини для вас:

  1. Манікюр "перепелине яйце" – яскравий тренд на Великдень: сучасні ідеї виконання.
  2. Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.
  3. Тетяна Літвінова показала, як приготувати на Великдень просту сирну паску з сухофруктами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times