Лайм

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Зробити такі великодні яйця можна разом із дітьми

Багато господинь уже планують меню на Великдень, який українці відзначать цього року 5 травня. Головні страви на святковому столі це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за традиційним рецептом на дріжджовому тісті або зробити сирну зі смаком "Тирамісу" без випічки, і крашанки. theLime ділиться оригінальними способами, як можна пофарбувати їх за допомогою натуральних барвників.

Простий спосіб показала блогер під ніком kelbas_v на своїй сторінці у соцмережі Instagram.

Читайте також: Мерехтливі крашанки – цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня.

Фото: скріншот із відео instagram.com/kelbas_v

Як пофарбувати крашанки за допомогою натуральних барвників?

Червоноголова капуста

Червоноголову капусту нарізаємо на дрібні кубики, заливаємо водою, солимо і варимо 30 хвилин: частину відвару зливаємо в окрему миску, додаємо 2 ст. л. оцту, викладаємо в нього гарячі варені яйця, чекаємо 2-4 години, отримуємо блакитні яйця.

У частину відвару, що залишилася з вареною капустою, "закопуємо" гарячі варені яйця, додаємо 2 ст. л. оцту і залишаємо на 2-4 години, отримуємо блакитний мармур.

Куркума

Беремо 20-30 г куркуми, заливаємо 750 мл окропу, вливаємо 2 ст. л. оцту, кладемо гарячі варені яйця і чекаємо 2-6 годин. Отримуємо жовті яйця.

Читайте також: Крашанки в цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками.

Чай каркаде

80-100 г чаю каркаде заливаємо 2 л окропу, чекаємо 10 хвилин.

Частину відвару зливаємо в окрему мисочку і викладаємо гарячі варені яйця, додаємо 2 ст. л. оцту, чекаємо 2-6 годин. Отримуємо насичено фіолетові яйця.

Дістаємо з відвару кілька яєць буквально через 10-15 хвилин, і яйця стануть яскраво-фіолетовими.

У частину відвару з пелюстками каркаде закопуємо гарячі варені яйця, залишаємо на 2-4 години, отримуємо космічні яйця.

Якщо їх дістати з відвару і відразу ж протерти серветкою, то отримаємо сірі яйця.

У холодну воду додаємо 1 ст. л. з гіркою куркуми та 50 г чаю каркаде (для більш рівномірного кольору рекомендуємо брати 5 пакетиків каркаде), кладемо холодні сирі яйця, варимо 12-15 хвилин, можна діставати відразу або дати яйцям охолонути в розчині. Отримаємо зелені яйця.

Важливо: обов'язково даємо крашанкам повністю висохнути після того, як дістаємо їх із розчинів. В іншому випадку стирається колір.

Переглянути цей допис до Instagram

Повідомлення, поширення ВікаВаше побутове радіо (@kelbas_v)

Цікаві новини для вас:

  1. Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.
  2. Не тільки сіль: що додати у воду при варінні яєць, щоб вони добре чистилися.
  3. Як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу: блогерка показала простий спосіб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times