Напередодні Нового року всі господині намагаються ретельно продумувати святкове меню, обирають рецепти салатів і обмінюються ідеями, що приготувати, щоб "задобрити" символ наступаючого року. theLime вирішив допомогти вам в цій нелегкій справі і розповісти, які страви точно будуть зайвими.
Як відомо, 2021 рік - це рік білого металевого Бика, тому в новорічну ніч слід відмовитися від страв, основним або додатковим інгредієнтом в яких є яловичина або телятина. Таким чином під забороною відбивні, стейки, зрази, біфштекси, печеня, котлети з цих видів м'яса, паштети з телячої або яловичої печінки.
Також не варто готувати холодець з яловичини. По-перше, в ньому присутнє м'ясо, а по-друге, в нього додають желатин. Цей білковий компонент, який не має смаку і запаху, виготовляють з відходів м'ясної промисловості. Для його приготування зокрема використовують роги, шкуру, копита, кістки і хрящі великої рогатої худоби.
Пропонуємо вам перелік страв, від яких слід відмовитись в цей Новий рік.
Рагу з яловичини
Інгредієнти: яловича вирізка (900 г), картопля (600-700 г), помідори (800 г), морква (250-300 г), цибуля ріпчаста (150 г), часник (20 г), масло оливкове (2 ч. л.), томатна паста (1 ст. л.), бульйон яловичий (1,5 склянки), вино червоне сухе (0,75 склянки), чебрець, розмарин, петрушка свіжа, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений.
Приготування
Крок 1: М'ясо промити, нарізати шматочками приблизно по 1 см.
Крок 2: Взяти каструлю з товстими стінками, розігріти масло, обсмажити м'ясо з усіх боків. Перекласти м'ясо в іншу ємність.
Крок 3: Нарізати цибулю, часник, обсмажити їх приблизно 2 хвилини, потім додати туди томатну пасту і бульйон. Почекати, поки все це закипить, повернути в каструлю м'ясо.
Крок 4: Овочі промити, картоплю нарізати кубиком, моркву скибочками, помідори дрібно порубати.
Крок 5: Додати вино і спеції.
Крок 6: Довести до кипіння, накрити кришкою. Готувати приблизно 1-1,5 години.
Крок 7: Посолити і поперчити, перед подачею видалити лавровий лист і посипати петрушкою (за смаком).
Відбивні з телятини
Інгредієнти: телятина - вирізка (800 г), яйце (1 шт.), сметана (2 ст. л.), гірчиця (1 ст. л.), кріп, чебрець, сіль, борошно, олія для смаження, куркума.
Приготування
Крок 1: М'ясо добре промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках, очистити від плівок.
Крок 2: Нарізати поперек м'ясних волокон на порційні шматки товщиною близько 1 см.
Крок 3: Замаринувати у гірчиці та залишити на 20-30 хвилин.
Крок 4: Яйце змішати з сіллю, куркумою, сметаною і порізаними кропом і чебрецем.
Крок 5: У яєчну суміш додати борошно і воду.
Крок 6: М'ясо відбити з двох сторін, обваляти в клярі.
Крок 7: На сковороді розігріти олію.
Крок 8: Обсмажити м'ясо з кожного боку до утворення рум'яної скоринки (близько 7-10 хвилин з кожного боку).
Крок 9: Готові відбивні скласти в каструлю, накрити кришкою, дати постояти кілька хвилин.
Паштет з яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка (600 г), вершкове масло (100 г), ріпчаста цибуля (2 головки), морква (2 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), лавровий лист, сіль, мелений чорний перець.
Приготування
Крок 1: Почистити і нарізати цибулю.
Крок 2: Розігріти сковороду, цибулю обсмажити на олії на середньому вогні (7-8 хвилин).
Крок 3: Промити моркву, почистити, нарізати або натерти на терці. Окремо обсмажити моркву на рослинній олії (10 хвилин).
Крок 4: Печінку промити, очистити від плівки, порізати на шматочки зі стороною 3-5 см.
Крок 5: На розігрітій сковорідці обсмажити печінку - на сильному вогні (близько 10 хвилин). Потім додати спеції, зменшити вогонь і тушкувати 15-20 хвилин.
Крок 6: Пропустити через м'ясорубку готову печінку, цибулю і моркву.
Крок 7: Додати в масу розм'якшене вершкове масло. Все разом збити блендером.
- Раніше ми розповіли, як і чим урізноманітнити популярний крабовий салат.
- Читайте також на theLime про 5 новорічних страв з радянського минулого, від яких пора відмовитися.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.