В умовах війни чимало господинь згадали рецепти своїх бабусь та прабабусь і намагаються балувати свою родину традиційними українськими стравами. І якщо ви вже пробували робити пишні полтавські вареники на кефірі або випічку з листкового дріжджового тіста, цього разу приготуйте заварне тісто на вареники на окропі та рослинній олії. theLime підібрав простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Інгредієнти: борошно (3 склянки), окріп (1 склянка), яйце (1 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), сіль (щіпка).
Важливо, щоб склянки для борошна та окропу були однаковими.
Приготування:
Чисту відфільтровану воду завчасно кип'ятимо в каструлі чи чайнику.
Борошно просіюємо через сито в глибоку миску, потім додаємо в нього сіль. Перемішуємо і вводимо яйце та рослинну олію.
Потім додаємо склянку окропу і акуратно виделкою починаємо замішувати тісто. Робити це необхідно вкрай акуратно, щоб не обпектися. Коли тісто трохи охолоне – можна продовжити замішувати руками.
Читайте також: Головне – не переборщити з водою: рецепт ідеального тіста для піци.
Тісто на вареники має вийти дуже еластичним і не повинно прилипати до рук.
Якщо після замішування заварне тісто все ж таки липне, додаємо зовсім трохи просіяного борошна.
Потім формуємо кулю, накриваємо тісто харчовою плівкою або чистим рушником і даємо йому "відпочити" 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Потім можна розкачувати, вирізати та ліпити вареники.
- Раніше ми розповіли, як зробити ідеальне дріжджове тісто та не зіпсувати випічку.
- Читайте також на theLime про найкращі рецепти тіста на вареники та пельмені на окропі, мінералці та кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.