Лайм

Як приготувати заварне тісто на вареники і що робити, якщо воно липне до рук

Зробити його зовсім нескладно

В умовах війни чимало господинь згадали рецепти своїх бабусь та прабабусь і намагаються балувати свою родину традиційними українськими стравами. І якщо ви вже пробували робити пишні полтавські вареники на кефірі або випічку з листкового дріжджового тіста, цього разу приготуйте заварне тісто на вареники на окропі та рослинній олії. theLime підібрав простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: борошно (3 склянки), окріп (1 склянка), яйце (1 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), сіль (щіпка).

Важливо, щоб склянки для борошна та окропу були однаковими.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Чисту відфільтровану воду завчасно кип'ятимо в каструлі чи чайнику.

Борошно просіюємо через сито в глибоку миску, потім додаємо в нього сіль. Перемішуємо і вводимо яйце та рослинну олію.

Потім додаємо склянку окропу і акуратно виделкою починаємо замішувати тісто. Робити це необхідно вкрай акуратно, щоб не обпектися. Коли тісто трохи охолоне – можна продовжити замішувати руками.

Читайте також: Головне – не переборщити з водою: рецепт ідеального тіста для піци.

Тісто на вареники має вийти дуже еластичним і не повинно прилипати до рук.

Якщо після замішування заварне тісто все ж таки липне, додаємо зовсім трохи просіяного борошна.

Потім формуємо кулю, накриваємо тісто харчовою плівкою або чистим рушником і даємо йому "відпочити" 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Потім можна розкачувати, вирізати та ліпити вареники.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Авдіївська "гонорова" каша - як приготувати знамениту страву з героїчного міста

Авдіївська каша внесена у список нематеріальної культурної спадщини України, розповідаємо, як її готувати

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці