У кожної господині є улюблений рецепт домашньої випічки або солодощів: у когось пишні булочки з маком, у когось рогалики на кефірі, а інші віддають перевагу пирогам, наприклад, тертому з варенням. І якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити сімейне чаювання, приготуйте сирні пончики. theLime ділиться простим рецептом, а також секретом, щоб вони менше вбирали олії.

Інгредієнти: кисломолочний сир (300 г), яйця (2 шт.), цукрова пудра (60 г), борошно пшеничне (320 г), сіль (щіпка), розпушувач (2 ч. л.), лимонна есенція, горілка (25 мл), рослинна олія для смаження.

Фото: instagram.com/juli_co.ok

Приготування:

Усі інгредієнти заздалегідь виставляємо із холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Кисломолочний сир декілька разів подрібнюємо за допомогою блендера, щоб він став однорідної консистенції.

У миску з сиром додаємо яйця та цукрову пудру, ретельно перемішуємо. Потім просіюємо сюди ж борошно з розпушувачем, додаємо щіпку солі та лимонну есенцію, знову перемішуємо.

Наприкінці додаємо секретний інгредієнт – трохи горілки. Це необхідно для того, щоб пончики вбирали менше жиру під час смаження.

Читайте також: Як приготувати солодкі пончики без дріжджів на сковороді.

Розігріваємо рослинну олію в широкій і низькій каструлі або в сковороді з високими бортиками.

Так як тісто для пончиків виходить досить липким, змащуємо руки олією і формуємо з тіста міні-кульки (приблизно 3-4 см в діаметрі). Кидаємо їх у гарячу олію та обсмажуємо з усіх боків. Виймаємо на тарілку, вистелену паперовими серветками, щоб увібрався зайвий жир.

Перед подачею посипаємо сирні пончики цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/juli_co.ok

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.