Кожен із нас хоч раз у житті пробував тости або салати з авокадо. Популярність цього фрукта останнім часом почала зростати з кожним днем, адже він дуже поживний і корисний для організму. theLime вирішив докладніше розповісти, як приготувати на сніданок гуакамоле за рецептом фуд-блогера під ніком lookellencook.
Читайте також: Готуємо часникові стрілки в сметанному соусі: простий рецепт.
Гуакамоле – це традиційна страва мексиканської кухні, соус (сальса) на основі стиглого авокадо, лайма та солі. Також може містити додаткові інгредієнти: помідори, цибулю, паприку, часник, коріандр, приправи тощо. Його подають до м'яса та овочевих страв, також гуакамоле можна намазувати на тости, брускетти та тонкі коржі. Ця поживна страва може замінити повноцінний сніданок в умовах вимкнення електроенергії.
Інгредієнти: авокадо (1 шт.), червона цибуля (1/2 шт.), перець чилі, часник (1 зубчик), сік половини лимона, петрушка або кінза, сіль, олія.
Приготування:
Рекомендуємо готувати соус у ступці, так виходить у сто разів смачніше, адже тоді авокадо дає більше жирів.
Авокадо очищаємо від шкірки, відокремлюємо кісточку, розминаємо виделкою чи у ступці. Воно має бути м'яким і легко відокремлюватися від шкірки.
Читайте також: Встояти неможливо: рецепт смачного салату з сиром та авокадо.
Зелень ретельно промиваємо у проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
Часник очищаємо від лушпиння, ріжемо ножем або пропускаємо через прес. Перець чилі очищаємо від насіння і також нарізаємо дуже дрібно разом із цибулею.
Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо сік половини лимона, сіль та трохи рослинної олії.
Подаємо разом таку намазку з тостовим хлібом чи лавашем.
- Раніше ми розповіли, як приготувати сирні панкейки, які виходять ніжними та пишними.
- Читайте також на theLime, як зробити смачні та корисні ліниві вареники.