Помічали, що після багатотижневого святкування Різдва та Нового року організм починає вимагати чогось надзвичайно легкого і вітамінного? Якщо це так, то спробуйте приготувати цей "зелений салат", який можна назвати справжньою вітамінною бомбою.
Рецептом приготування зеленого салату поділилася фудекспертка Світлана Левицька на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Справжня вітамінна бомба: як приготувати буряк по-корейськи.
"Зелений салат з TikTok, який вкрав моє серденько. І по складу інгредієнтів, і на вигляд це щось дуже по-здоровому. Для салату беремо все, що попаде під руки зеленого кольору: зелену молоду капуста або ж пекінську капусту, селеру або ж салат сорту "Айсберг", - розповіла блогерка.
Інгредієнти ( можна замінювати на інші складники зеленого кольору)
- Невелика молода капустина
- Стебло селери
- Огірок
- Зелене яблуко
Для заправки
- Жменя шпинату
- Пару гілок петрушки
- Зелений міні-перчик
- Пару зубчиків часнику
- Сік лимону
- Авокадо
- Жменька горіхів
- Олія
- Трохи води, щоб довести до потрібної консистенції
- Сіль, перець
- Насіння для посипки
Читайте також: Прості рецепти з пекінською капустою: які салати можна приготувати на кожен день і до свята.
Як приготувати "зелений салат"
1. Капусту "порубайте" ножем на невеликі шматки.
2. Стебла селери наріжте ножем кубикам.
3. Також кубиками наріжте огірок і зелене яблуко.
4. Для соусу в чашу блендера складіть пучок шпинату, невеликий зелений перчик, 2-3 зубчики часнику, цілий авокадо, невеликий пучок петрушки, жменю горіхів, сік цілого лимона, спеції за бажанням, оливкову олію і воду. Все збийте на однорідну масу.
5. Заправте салат соусом.
6. Перед подачею салат посипте горішками або ж насінням.
Смачного!
- Раніше ми розповідали, як приготувати найпопулярніший у світі салат "Цезар" зі смачною заправкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати хрумку квашену капусту на зиму.