RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Леонід Кравчук: перемогти Путіна може лише російський народ

На думку першого президента України, російський режим неможливо скинути ззовні

На думку першого президента України, російський режим неможливо скинути ззовні На думку Леоніда Кравчука, перемогти режим Путіна зможе тільки російський народ Фото: EPA/UPG

Якщо Україна заявить про бажання відновити свій ядерний статус, від неї одразу відвернуться усі провідні держави світу. Втім, повернення ядерної зброї в нашу державу навряд чи можливе, оскільки на це просто не вистачить ресурсів, - вважає Леонід Кравчук. У інтерв’ю "Апострофу" перший президент України також розповів, хто може перемогти режим Путіна і які були за два роки головні досягнення та прорахунки президентства Петра Порошенка.

Про можливість відновлення Україною статусу ядерної держави

Якщо б зараз Україна заявила, уявіть такий епохальний крок якогось божевільного українського лідера - "Все, починаємо розбудовувати ядерну зброю", - тоді б завтра від нас весь світ відвернувся: США, Європа, усі. Але й це не найголовніше. У нас немає фінансово-матеріальної можливості зараз таке провернути. Це величезні затрати, величезні технології. Ядерна зброя вимагає випробування. Де ми можемо випробовувати ядерну зброю на густо заселеній українській землі? Байконура ж у нас немає. Це окрема тема, яка має величезну купу нюансів.

Про те, хто може перемогти Путіна

Я думаю, що перемогти режим Путіна, режим сили може тільки російський народ. Ніхто інший його не переможе. І я не вірю в те, що хтось іще піде змінювати владу в Росії, це просто нереально. Це не якась маленька держава, де можна таке зробити чужими руками. Тому перемогти владу або замінити її може тільки російський народ. Інша справа, що міжнародні санкції на народ впливають. Поки не дуже сильно, але впливають. Якщо ці санкції посилити і довести їх до фінансово-банківських, то справа може розгорнутися зовсім інакше. В такій ситуації країна за один день може залишитися без можливості розраховуватись.

Про Порошенка

У політиці Порошенка варто відзначити два великі досягнення: перше, - це що він і його команда врешті-решт визначили європейський курс України. І друге - це що він за короткий час зумів дати відсіч бойовикам, створив з командою боєздатну армію. Умовно кажу "боєздатну" на сьогодні, тому що час змінюється, і сила змінюється. Оце його велика заслуга.

Помилок в нього, на жаль, більше, ніж досягнень. Основна - це кадрова політика. У президента Порошенка немає кадрової системи. Система – це коли крок за кроком людину ведуть від посади до посади, знаходять її, дають їй дорогу, підтримують її, і вона набуває певної сили… У нього немає такої системи, і він чогось проводить кадрову політику, яка пов’язана з близькими до нього людьми з бізнесу. А друга серйозна помилка – це те, що він не може організувати всю систему правоохоронних органів, яка б почала працювати ефективно на боротьбу з корупцією, з цими негативами, які є в Україні.

Повний текст інтерв'ю з Леонідом Кравчуком читайте найближчими днями

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу