RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дощі і похолодання: синоптики дали не літній прогноз на вихідні

Початок серпня - зовсім не літній

Початок серпня - зовсім не літній Вихідні будуть дощовими Фото: mosty-zara.by

Початок серпня в Україні відзначився досить прохолодними температурами повітря і короткочасними дощами в більшості регіонів країни. Якої погоди варто чекати цими вихідними, і чи брати з собою парасольки, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 3 серпня, в центральних, західних і південних областях України очікуються короткочасні дощі під акомпанемент гроз. Сухо буде тільки на півночі і сході країни.

Найтепліше в першу суботу серпня буде на півдні країни. Вдень стовпчики термометрів покажуть літні 26-28 градусів тепла, а вночі опустяться до позначки +17-19.

Трохи прохолодніше буде в центрі. Від 23 до 25 градусів з позначкою "плюс" синоптики прогнозують у денний час доби і близько 12-13 тепла після заходу сонця. На решті ж території країни денні показники температур встановляться на рівні 20-22 градусів тепла, а вночі варто очікувати +11-13.

У неділю, 4 серпня, опади очікуються на всій території України. При цьому рясні дощі випадуть на сході країни, а ось на півдні, заході, півночі та в центрі України очікуються тільки короткочасні опади.

Також в цей день буде холодніше: на півдні вдень стовпчики термометрів покажуть від 22 до 25 градусів з позначкою "плюс", а вночі близько 15-18 тепла. У центрі, на півночі і заході України вдень варто очікувати від 19 до 21 тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів впадуть до +9-12. У східних регіонах України і на Закарпатті вдень буде близько 22-25 градусів тепла, а вночі 12-15 градусів з позначкою "плюс".

Прогноз погоды на 3 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 4 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 5 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 6 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 7 августа
1 / 1

Початок тижня не принесе кардинальних температурних змін в Україні, а ось з опадами ситуація зміниться. Тільки на заході і півночі країни синоптики очікують короткочасні дощі без гроз. На решті ж території країни в понеділок, 5 серпня, буде сухо.

Читайте також

Нам казали, що України вже немає: боєць ЗСУ про битву за Маріуполь, виживання в "Азовсталі" і тортури в полоні

Бої з Маріуполя закінчилися важким пораненням і полоном для юного бійця

Демобілізація точно буде у двох випадках - голова Ради резервістів ЗСУ

Голова резервістів у ЗСУ Іван Тимочко розповів, яка демобілізація можлива в Україні та що робити з бронюванням