RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Наркотики з повітря, ліжкові бунти і премії за вбивства: чим бойовики лякають жителів Донбасу

У фейкових трендах бойовиків намітилося повернення до початків

У фейкових трендах бойовиків намітилося повернення до початків Фото: unian

Бойовики незаконних збройних формувань Донбасу активно продовжують бомбардувати уми місцевих жителів в окупації все новими фейками про Україну. При цьому ні зміна влади, ні обрання нового складу парламенту ніяк не вплинули на пропагандистський порядок денний в ОРДЛО. Які страшилки про Україну і ЗСУ знову тиражують місцеві пропагандисти, дізнавався "Апостроф".

В алкогольному угарі

Розповіді про те, як все погано в українській армії, є однією з вічних тем пропагандистів Донбасу, і такою інформацією особливо нікого вже не здивувати. Однак за останній місяць бойовики просто перевершили самих себе в мистецтві "викриття карателів" і придумали просто тонни фейків про ЗСУ.

На цей раз пропагандисти вирішили зробити наголос на психоемоційному стані бійців ЗСУ, і відвантажили в інформаційний простір добротну порцію розповідей про "карателів-алкоголіків". А де "карателі-алкоголіки", там, звичайно ж, і "карателі-наркомани". Але про все по порядку.

Отже, за версією бойовиків у середині серпня особливо відзначилися в алкогольному угарі бійці 53-ї бригади. У Торецьку кілька п'яних бійців бригади вирішили прогулятися по місту. Результатом прогулянки стала бійка і зламана щелепа, струс мозку одного з місцевих жителів і різані рани у другого. Коли військова служба правопорядку (ВСП) спробувала втрутитися, мовляв, "братці, що ж ви творите", бійці 53-ї бригади розрулитли питання максимально чітко: просто зламали руку одному зі співробітників ВСП, і всі претензії різко відпали.

Крім того, в алкогольно-пропагандистських трендах бойовиків намітилося повернення до витоків: класичної саги про розп'ятого хлопчика в трусиках, коли "двоє тримали, один прибивав". Правда, хлопчик повернувся в інформпростір в іншій іпостасі і помітно подорослішав. Так, за версією бойовиків, один із техніків 56-ї бригади сильно напився і вирішив покататися по луганському селищу Калинове на армійському КрАЗі. Звичайно, ДТП і звичайно, постраждалі.

"Один із постраждалих - дитина дев'яти років, у неї зламаний хребет", - заявив так званий заступник начальника фейкової народної міліції ДНР Едуард Басурін.

Однак алкогольні пригоди бійців ЗСУ блякнуть порівняно з пригодами під дією наркотиків. Тут вже творча фантазія пропагандистів не знає кордонів, тому радимо пристебнутися.

Як стверджують бойовики, в підрозділах ЗСУ з'явилися свої уолтери уайти, які синтезують наркотики з усього, що потрапляє під руку, а саме - із вмісту американських аптечок.

"Бойовики 46-ї бригади використовували для виготовлення наркотичних речовин препарати з американських індивідуальних аптечок, поставлених у підрозділи в рамках іноземної допомоги", - з усією серйозністю заявив "спікер" фейкової народної міліції ЛНР Іван Філіпоненко.

А коли вміст капіталістичних аптечок закінчується, а дози хочеться ще, на допомогу "карателям", за версією пропагандистів, приходить ... авіація.

За версією пропагандистів, коли вміст аптечок закінчується, а дози хочеться ще, на допомогу "карателям", приходить ... авіація Фото: gettyimages.com

"Українські волонтери налагодили канал постачання наркотиками київських силовиків, використовуючи безпілотні літальні апарати", - пишуть в сепаратистських ЗМІ.

Безпілотники волонтерів скидали військовим нові дози дурману прямо на передові позиції в зоні ООС, і ніхто не був ображений.

А після того, як "карателі" задовольняли свою потребу у кайфу, сидіти на позиціях їм ставало нудно, і вони виходили в люди, здійснювати "подвиги".

"24 серпня п'ятеро військовослужбовців 46-ї бригади влаштували погром в магазині "Абрикос" в населеному пункті Щастя. П'яних окупантів обурила відсутність прапора України в приміщенні магазину, вони звинуватили продавця в сепаратизмі і жорстоко побили його", - розповів Філіпоненко.

Ну і, звичайно ж, після побиття непатріотичного продавця, "карателі" не погребували обнести касу магазину і забрати всі гроші. Жорстоко? Та ні! Що вже говорити про моральні якості рядового складу "каральних" батальйонів, якщо на самому верху, в Генштабі, видають такі накази, що навіть Дмитру Кисельову страшно.

Як стверджують пропагандисти ОРДЛО, начальник Генштабу Руслан Хомчак особисто призначив премії військовим за кожного вбитого "захисника ДНР".

"Так, відповідно до вказівки, за вбивство одного захисника ДНР пропонується 7000 гривень", - пишуть сепаратистські ЗМІ. Правда, пропагандисти не уточнюють, чи зміниться розмір премії за оптові усунення "захисників", чи обкладаються податком преміальні, і яким рядком вписувати такий дохід у декларації?

На підніжному кормі

Втім, такій поведінці "карателів" на передовій є цілком логічне пояснення - масовий голод і жахливі побутові умови. Що вже тільки не робили солдати ЗСУ: спалювали пасіки і викрадали десятки літрів меду, списували тонни бензину і дизпалива, щоб продати їх місцевому населенню. Справа дійшла навіть до того, що бійці ЗСУ змушені харчуватися підніжним кормом.

Наприклад, за версією бойовиків, відразу семеро бійців 46-ї бригади, втомившись від нестачі продовольчого забезпечення, висунулися в ліс збирати гриби, ягоди та їстівні корінці. Однак інструктори НАТО, мабуть, не встигли навчити "карателів" відрізняти бліду поганку від білого гриба і малину від вовчих ягід, у результаті чого всі збирачі опинилися на лікарняних ліжках.

За версією бойовиків, відразу семеро бійців 46-ї бригади, втомившись від нестачі продовольчого забезпечення, висунулися в ліс збирати гриби Фото: unian

До речі, про ліжка. Як стверджують сепаратистські ЗМІ, днями бійці 46-ї бригади влаштували в частині "ліжковий бунт" і вимагали у командування поставляти на позиції більше ліжок, так як особовий склад змушений спати на підлозі.

Втім, є в ЗСУ і категорія солдат "мажорів" - військовослужбовців, які отримали до Дня незалежності обіцяні премії від президента. Зрозуміло, що такий стан справ не припав до смаку тим, хто такі премії не отримав.

"Низка військовослужбовців 30-ї бригади отримала премії. Цей факт викликав заздрість зі сторони бригади бойовиків полку "Азов", що не отримали ці виплати. За словами військовослужбовців бригади, націоналісти піддавали їх глузуванням і образам, звинувачуючи в незаслуженому преміювання. Подібні дії націоналістів викликали у відповідь агресію зі сторони бойовиків бригади. У результаті конфлікту травми різного ступеня тяжкості отримали троє військовослужбовців 30-ї бригади і п'ятеро націоналістів "Азова", - запевнили пропагандисти жителів Донбасу.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу