RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дощі зі снігом, але тепло: кому пощастить із погодою на вихідні

Синоптики дали прогноз погоди на вихідні

Синоптики дали прогноз погоди на вихідні Фото: 20minut.ua

Перша декада календарної зими принесла в Україну відверто нельотну погоду: велика кількість опадів, пориви вітру, зледеніння доріг та майже повна відсутність сонця. Чи варто очікувати зміни погодних умов на найближчі вихідні - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру у суботу, 11 грудня, на півночі, у центрі та північному заході України синоптики прогнозують дощі. А ось на решті території країни очікується хмарна погода із проясненнями.

Найбільше тепла отримають південні регіони. Вночі стовпчики термометрів тут покажуть від 6 до 8 градусів тепла (на Одещині від +9 до +11), а вдень варто очікувати від 10 до 13 градусів з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше буде на півночі та в центрі: як уночі, так і вдень, стовпчики термометрів у цих регіонах показуватимуть від +6 до +8 градусів.

У східних регіонах вночі буде від 1 до 5 градусів тепла, а вдень очікується 3-6 градусів вище нуля.

Дивіться: Справжня зимова казка вже в Україні: яскраві фото засніженого курорту Карпат

Найхолодніше буде на заході. Вночі синоптики прогнозують тут легкий мороз близько 1 градуса нижче нуля, а вдень - від 2 до 4 градусів тепла.

У неділю, 12 грудня , в Україні буде багато опадів. На заході синоптики прогнозують рясні снігопади з дощем, на південному заході та в центрі снігу не буде, але дощі заливатимуть ці регіони. На решті території буде хмарно.

У південних регіонах зберігатиметься нетипове для зими тепло. Так, уночі стовпчики термометрів покажуть від 4 до 8 градусів тепла, а вдень синоптики очікують 7-11 градусів з позначкою "плюс", а в Криму взагалі до +14.

Від 3 до 5 градусів тепла вночі та вдень очікується на півночі, а в центрі буде трохи тепліше: від +4 до +6 як уночі, так і вдень.

Легкі морози очікуються на заході та сході країни. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 1 градуса морозу (у Луганській області до 4 градусів морозу), а вдень варто очікувати від 1 морозу до 3 градусів тепла.

Початок нового робочого тижня, понеділок, 13 грудня, ознаменується новою "порцією" опадів. На півночі, півдні та в центрі очікуються короткочасні дощі, на заході мокрий сніг. Лише у східних регіонах без опадів, але небо буде хмарним.

Температурна картина в більшості регіонів залишиться без змін, лише у південних областях буде трохи холодніше: уночі стовпчики термометрів покажуть 4-6 градусів тепла, а вдень буде від +5 до +8 (у Криму до +12).

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів