RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Людину Медведчука хотіли призначити в податкову

Хто такий Ігор Лазорко?

Хто такий Ігор Лазорко? Фото:

На минулому тижні губернатор Львівської ОВА Максим Козицький потрапив в публічний скандал, громадськість звинуватила його в лобіюванні Ігоря Лазорко на голову податкової у Львівській області. Громадськість обурилася, адже Лазорко все життя працював на групу Медведчука-Козака.

Про те, хто такий Ігор Лазорко написало видання "Цензор.нет".

Діяльність Медведчука та Козака, у теперішній час досліджується у межах кримінального провадження на предмет державної зради. З цього приводу питання перебування Ігоря Лазорко на керівних посадах в обласній податковій є абсолютно не доречним. Тим більше, що протии самого Лазорка ДБР розслідує кримінальну справу.

На даний час в межах кримінального провадження № 62022140010000119 від 25.03.2022 за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України працівниками Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові здійснюється документування фактів протиправних дій посадових осіб контролюючих органів Львівської області, які всупереч інтересам держави, забезпечували фінансово-господарську діяльність комерційних структур фактичними власниками і кінцевими бенефіціарами яких є близькі родичі (рідні брати) підсанкційних Віктора Медведчука та Тараса Козака"

Лазорко – багатолітній заступник начальника ГУ ДПС на Львівщині. Найкращі кар’єрні кроки у фіскальній справі зробив пліч о пліч з Сергієм Медведчуком, рідним братом "в’язня сумління" та кума Путіна. Лазорко Ігор Романович будучи на керівних посадах під час правління Медвечуків займався передвиборчою компанією та був членом партії СДПУ(о).

Працюючи в податковій службі за часів Ореста Лазірка, наш герой зарекомендував себе з негативної сторони. Керуючись своїм службовим становищем чинив тиск на бізнес та працівників. Будучи на посаді начальника ДПІ Яворівського району та Городоцького району, в період 2004-2005 років зловживав своїм службовим становищем, незаконно збагатився, а сааме придбав 4 земельних ділянки, які оформив на свою дружину М. Лазорко.

Також за період 2013-2015 років, під час роботи в Галицькій ДПІ, ним вчинялось ряд корупційних діянь. З приходом на дану посаду, звільнив професійних керівників та призначив своїх підконтрольних людей.

Одним з багатьох фактів підтвердження зловживання службовим становищем та незаконного збагачення є факт того, що при проведенні документальної перевірки ТОВ "Будінвест" (власники якої є брати Дубневичі), в якості хабаря було Ігорю Лазорку було безоплатно надано квартиру за адресою: м. Львів, вул. Героїв Крут, буд. 11/Б, кв. 25.

Також за період перебування на даній посаді, ним було вчинено ряд інших злочинів. На постійній основі платники податків зверталися до Адміністрації Президента України, Генеральної Прокуратури, щодо його корупційних діянь. За даними зверненнями неодноразово проводились службові перевірки та були встановлені факти кримінальних проваджень на людей, які були ним контрольовані. За одним із фактів притягнено до кримінальної відповідальності, одного із керівників підрозділу, який виявився його родичем – Олег Качмар (начальник відділу управління адміністрування фізичних осіб), засуджений та отримав вирок суду по кримінальному провадженні у вигляді позбавлення волі.

За період перебування на керівних посадах, Лазорко придбав автомобіль преміум класу, а саме: TOYOTA PRADO, а також автомобіль TOYOTA CAMRY (номерний знак ВС 7333 СМ) та автомобіль OPEL INSIGNIA (номерний знак ВС 3005 ОН). Проте це не все. Також Ігор Лазорко придбав мийку автомобілів у м. Рудки, Львівської області та цех по фасуванню цукру.

Все майно оформлено на близьких родичів та свою дружину, яка працювала викладачем в технікумі і не могла за свою заробітну плату придбати таку кількість рухомого та нерухомого майна.

В період 2020 року куратори Лазорка Ігора Романовича, пролобіювали його кандидатуру та призначили на посаду виконуючого обов`язки заступника керівника ГУ ДПС у Львівській області, який надалі зловживав службовим становищем, лобіював їхні інтереси, запроваджував злочинні схеми та здійснював тиск на реальний сектор економіки.

Ігор Лазорко – людина низьких моральних принципів, підлий підступний, негідний замати керівні посади в органах державної влади. Проте, це не завадило губернатору Львівської області лобіювати його призначення на посаду. Насправді все дуже просто, Лазорко перебуває в дружніх відносинах із Зіновієм Козицьким, батьком нинішнього начальника Львівської ОВА. Разом вони розробляли та "впроваджували" схеми незаконного відшкодування ПДВ для компаній самого Зіновія Козицького. Тому зараз сім’я Козицьких захотіла використати "досвідченого кадра", який знає як віддячити.

Коли в Україні йде повномасштабна війна, призначати на посади своїх людей є неприпустимо. Особливо цинічно, що цей досвідчений кадр Лазорко все своє життя працював на державних зрадників Медведчука та Козака. Даний факт зовсім не насторожує львівського губернатора. Тому це сигнал для правоохоронців розглянути діяльність сім’ї Козицьких на предмет співпраці з проросійськими силами в Україні.

Читайте також

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Українці зможуть включати роки роботи за кордоном до загального страхового стажу, навантаження на бюджет зросте

Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Квітень подарував Україні багато температурних рекордів, тож з цікавістю чекаємо на сюрпризи від останнього місяця весни

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Вплив американської допомоги на фронт буде відчутним, але ще більше Україні потрібні заморожені активи РФ