RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Бойовий прогноз на тиждень: яка буде погода для танків та піхоти

До 1-2 жовтня змін погодних умов у зоні контрнаступу не передбачається

До 1-2 жовтня змін погодних умов у зоні контрнаступу не передбачається Для танків буде хороша погода протягом тижня Фото: Роман Пєтушков / Апостроф

Для успішного продовження контрнаступу силам оборони України необхідна підтримка згори: тепла суха погода та відсутність дощів – щоб танки та інша бронетехніка не застрягли у багнюці, а піхотним підрозділам було комфортніше звільняти населені пункти від окупантів. Яка погода найближчого тижня очікується у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та на південному сході Харківської областей – розповідає "Апостроф".

Традиційно погодні умови у Херсонській, Запорізькій, південній частині Донецької областей, а також на півночі Криму практично однакові – фактично одна й та сама кліматична зона, степи. На північному заході Луганської області (Сєвєродонецьк, Кремінна) та південному сході Харківської (Ізюм, Куп'янськ) природа вже інша – з'являються ліси.

Читайте: ЗСУ штурмують росіян під Бахмутом та Кліщіївкою: оновлені карти боїв

За даними Укргідрометцентру, до кінця вересня територія України, де проводяться контрнаступальні операції, перебуватиме в зоні впливу антициклону, що прийшов з півдня Європи через Одеську область. З усіма (для антициклонів характерне переважання ясної чи малохмарної погоди) наслідками.

За всіма напрямками контрнаступу української армії: Херсонський, Мелітопольський, Маріупольський, Бахмутський, а також Лімано-Куп'янський (де намагається вже контратакувати ворог, але безуспішно) буде високий тиск і сухо. Треба сказати, що дощів у цих краях, навіть невеликих, не було вже з місяць, тому земля досить суха.

Якби ми збирали зараз на цих територіях останні врожаї зернових і готувалися до сівби озимих, то можна було б сказати, що погодні умови є просто жахливими. Але оскільки південь України тепер довгий час після звільнення буде не дуже придатний для сільськогосподарських робіт (через небачене у світі мінування агресором територій), можна категорично стверджувати – погода просто прекрасна. І для танків із бронетехнікою, і для піхоти. Погода, можна сказати, тримає за нас кулаки.

Читайте: На Україну чекає довга війна, потрібна зміна курсу: прогноз The Economist

Щодо температури, то зараз вона на 2-3 градуси вища за кліматичну норму і вдень на деяких територіях півдня доходить до 27-32 градусів. Втім, протягом тижня температура поступово, день за днем, знижуватиметься і за підсумками може знизитися до вихідних на 3-5 градусів.

У будь-якому разі до 1-2 жовтня змін погодних умов у зоні контрнаступу не передбачається. Далі на нас чекає настання атмосферного фронту із заходу, з боку північної Європи. Але оскільки Гідрометцентр дає максимально достовірні прогнози лише на п'ять днів, подробиці про погоду на початку жовтня читайте у наступному випуску "Бойового прогнозу", який вийде за тиждень.

Читайте: Жовтень буде дуже активним: екстрасенс дав прогноз для України

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Новини партнерів