RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Піти красиво: прогноз на бій Кличко-Джошуа

Бій Кличко – Джошуа відбудеться 29 квітня

Бій Кличко – Джошуа відбудеться 29 квітня 29 квітня відбудеться бій між Володимиром Кличко і Ентоні Джошуа Фото: Facebook Володимир Кличко

У суботу, 29 квітня, Володимир Кличко проведе свій без перебільшення головний бій у боксерській кар'єрі. На "Уемблі" в присутності 90 тисяч глядачів українець у поєдинку проти молодого і дуже перспективного британця Ентоні Джошуа постарається повернути собі три з чотирьох втрачених чемпіонських титулів – за версіями WBA, IBF і IBO.

Володимиру Кличко – 41, у нього за плечима 68 поєдинків. Через Тайсона Ф'юрі він не виходив на ринг півтора року. Яким би видатним атлетом не був Кличко, роки у будь-якому випадку беруть своє. Безумовно, можна боксувати і в 51 (щоправда, скоріш за все, закінчиться це ось таким чином), але зараз для українського екс-чемпіона настає найбільш відповідальний момент для того, щоб подумати про завершення кар'єри. І, цілком ймовірно, саме від бою проти Джошуа буде залежати те, як саме Кличко-молодший піде з боксу.

"Якщо ти виграєш – я привітаю тебе, але якщо ти програєш, я допоможу тобі повернутися", - це, мабуть, одна з ключових фраз Кличка перед боєм з Джошуа, і недарма він виголосив її вже кілька разів. Судячи за цією фразою, у разі своєї перемоги Кличко готовий завершити кар'єру і залишити пояси вакантними, щоб Джошуа зміг знову поборотися за них. Перемогти на "Уемблі", піти чемпіоном і дати дорогу більш молодому боксерові, який з повагою ставиться до тебе, - це красиво. Але в ідеалі Кличко потрібен ще один бій.

Це не реванш проти Ф'юрі. Ганятися за скандальним британцем, у якого сім п'ятниць на тижні і який повернеться в бокс, можливо, не раніше, ніж ваш сусід закінчить свій ремонт (тобто ніколи), просто для того, щоб закрити поразку, у Володимира немає часу, та й бажання теж. До того ж у Ф'юрі вже немає чемпіонських титулів.

Намагатися зібрати всі чемпіонські пояси... Для цього, враховуючи можливі обов'язкові захисти титулів, напевно, знадобиться чимало часу – більше двох поєдинків. Крім того, це надто ризиковано – завжди є ймовірність знову програти і залишитися ні з чим. Наприклад, якщо у можливому поєдинку проти володаря поясу WBO Джозефа Паркера Кличко виглядає фаворитом, то передбачити переможця бою з чемпіоном за версією WBC Деонтеєм Вайлдером не зможуть навіть творці "Сімпсонів". Перед поєдинком проти американця українець, імовірно, отримає від букмекерів статус аутсайдера.

Виходити на ринг, щоб битися проти кого попало, старіти, проводити більше часу в клінчі – теж не те. Фанати не зрозуміють.

Тому ідеальний варіант для Кличка – після бою з Джошуа провести ще тільки один поєдинок. Прощальний бій на НСК "Олімпійський" в Києві.

За більш ніж 20 років кар'єри в профі-боксі Володимир Кличко бився в Україні тільки один раз – у 1998 році. Більш того, той бій у столичному "Палаці спорту" він програв Россу П'юріті, зазнавши першої поразки в кар'єрі.

У останньому поєдинку на "Олімпійському" Кличко не потрібен буде умовний Уайлдер в суперниках. Йому потрібно буде напевно виграти цей бій і піти з боксу переможцем на очах тисяч українців, багато з яких раніше бачили свого кумира тільки по телевізору.

Варіант з проведенням такого прощального бою в Україні в разі невдалого результату в поєдинку з Джошуа також виглядає досить непогано. Поразка від ще одного британця буде вірною ознакою того, що людині, яка протягом десяти років домінувала у своєму дивізіоні, пора закінчувати, а не гнатися за новими викликами. Але закінчувати кар'єру поразкою – не круто. Закінчити її перемогою в Україні – набагато краще.

Сам Кличко нещодавно висловився з приводу можливого прощального бою на "Олімпійському", підтримавши цю ідею. Правда, "якщо співпаде кілька складових".

Біда багатьох великих боксерів у тому, що вони не вміють вчасно зупинитися, перетворюючись у результаті з чемпіонів на об'єкти насмішок. Володимир Кличко провів беззастережно видатну кар'єру. Залишилося зробити зовсім небагато – вчасно піти і зробити це красиво.

"Апостроф" проведе онлайн-трансляцію бою Кличко – Джошуа 29 квітня.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії