RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Шахтар - Хоффенхайм: все про матч першого туру Ліги чемпіонів

Чемпіон України розпочинає боротьбу в Лізі чемпіонів

Чемпіон України розпочинає боротьбу в Лізі чемпіонів Фото: ФК Шахтар

Донецький "Шахтар" розпочинає свій шлях у Лізі чемпіонів 2018-2019 домашнім матчем проти німецького "Хоффенхайма". Зустріч відбудеться 19 вересня на стадіоні "Металіст" в Харкові.

"Апостроф" проведе онлайн-трансляцію з Харкова. Початок зустрічі - о 19.55.

ШАХТАР - ХОФФЕНХАЙМ ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЮ МАТЧУ

"Шахтар" і "Хоффенхайм" потрапили в групу F, де конкуренцію в боротьбі за вихід в плей-офф їм також складуть англійський "Манчестер Сіті" і французький "Олімпік" з Ліону.

КАДРОВА СИТУАЦІЯ

"Шахтар" в матчі проти "Хоффенхайма" точно не зможе розраховувати на Івана Ордеця. Захисник ще не до кінця відновився після травми, але навіть якщо б і був повністю здоровий, то не зміг би вийти на поле через дискваліфікацію. Через травму пропустить гру півзахисник Веллінгтон Нем. Крім того, швидше за все, не допоможе "гірникам" нападник Оларенважу Кайоде, який пропустив старт сезону через ушкодження. Нігерієць вже відновив тренування в загальній групі, але навряд чи встигне набрати форму. Також нагадаємо, що надовго вибув півзахисник Максим Малишев - він навіть не був включений в заявку на Лігу чемпіонів.

Що стосується "Хоффенхайма", то в лазареті команди перебувають захисники Касим Нуху і Беньямін Хюбнер, півзахисники Денис Гайгер, Надим Амері і Керем Демірбай. Під питанням участь в матчі захисників Ерміна Бичакчич і Кевіна Акпогума.

КОТИРУВАННЯ БУКМЕКЕРІВ

ШАХТАР - ХОФФЕНХАЙМ: ПРОГНОЗ БУКМЕКЕРІВ

Букмекери вважають, що фаворитом протистояння є український клуб. На перемогу "Шахтаря" пропонується коефіцієнт 2,07. У той же час нічия оцінюється коефіцієнтом 3,80. На перемогу "Хоффенхайма" можна поставити з коефіцієнтом 3,30.

СЛОВА ПЕРЕД ГРОЮ

Наставник "гірників" Паулу Фонсека зазначив, що "Хоффенхайм" грає за особливою тактичною схемою.

"Ми багато разів переглянули відео, позначили можливі слабкі сторони. Що стосується складу, то з минулого сезону практично нічого не змінилося. Я не можу і не дуже люблю індивідуалізувати: "Хоффенхайм" сильний як колектив, а говорити про окремі футболістів я не стану. також якщо взяти до уваги той факт, що в минулому сезоні Бундесліги команда посіла друге місце за кількістю забитих м'ячів, ми всі чудово розуміємо, що належить зустрітися з атакуючим і дуже небезпечним суперником", - сказав Фонсека.

Керманич "гірників" Паулу Фонсека (фото - shakhtar.com)

"Ми мотивовані абсолютно на всі матчі, незалежно від турніру. Звичайно, ні для кого не секрет, що чемпіонат України і Ліга чемпіонів - два абсолютно різних змагання. Рівень і вимоги в Лізі чемпіонів інші. Але ми намагаємося підходити однаково, адже нам важливо перемагати як в чемпіонаті, так і в єврокубках, тим більше що ми граємо в Харкові, де нас так добре приймають вболівальники. Завжди дуже цінно, коли люди приходять на стадіон і вболівають. Як більш досвідчений виконавець, для якого ця Ліга чемпіонів вже не перша, я скажу, що у турнірі дебютує Сергій Болбат, і всі ми його повністю підтримаємо. "Шахтар" показує свій футбол абсолютно в кожному поєдинку", - додав один з лідерів "Шахтаря" Тайсон.

Головний тренер "Хоффенхайма" Юліан Нагельсманн розсипався в компліментах "гірникам".

"Шахтар" дуже сильний в тактичному плані, а гра команди відрізняється великою варіативністю. Суперник використовував різні схеми в попередніх сезонах: з трьома або чотирма захисниками, навіть 2-5-1-1. Але яку схему плануємо використовувати ми, я, звичайно, не скажу. Який футбол ми будемо демонструвати, побудуємо гру від оборони або станемо більше атакувати - все це ви побачите на полі", - сказав Нагельсманн.

Думкою про майбутній матч також поділився капітан "гостей" Кевін Фогт.

"Розуміємо, що опонент дуже сильний у нападі і наскільки талановиті футболісти будуть діяти проти нас. У команді багато індивідуально яскравих особистостей. І в той же час все це означає, що ми поставили перед собою амбітне завдання і станемо його виконувати, прагнути до того, щоб заробити якомога більше очок в цьому матчі", - зазначив Фогт.

СТАРТ СЕЗОНУ І ОСТАННІ МАТЧІ

"Шахтар" виграв сім з восьми матчів в чемпіонаті України і очолює турнірну таблицю. Програвали в цьому сезоні "гірники" лише "Динамо", причому двічі - в чемпіонаті і в матчі за Суперкубок України (обидва рази з рахунком 0:1). Внічию команда Паулу Фонсека в сезоні 2018-2019 ще не грала у поточному сезоні.

Перед стартом в Лізі чемпіонів "гірники" провели матч проти одного з претендентів на медалі "Олександрії" і здобули виїзну перемогу з рахунком 2:0. Три очки "Шахтарю" принесли голи Марлоса і Віктора Коваленко.

Фото - ФК "Шахтар"

"Хоффенхайм" поки провів в новому сезоні тільки чотири матчі. Команда відкрила сезон розгромною перемогою над "Кайзерслаутерном" в Кубку Німеччини (6:1), а ось в чемпіонаті один раз виграла при двох поразках. Спершу підопічні Юліана Нагельсмана програли "Баварії" (1:3), потім обіграли "Фрайбург" (3:1), а перед матчем проти "Шахтаря" програли "Фортуні" (1:2).

СУДДІ

Обслуговувати матч буде бригада арбітрів з Данії на чолі з Якобом Келлетом. Його асистентами будуть Ларс Хуммельгор і Хейне Соренсен. Четвертий арбітр - Крістіан Бріксен.

Келлет в Харкові проведе дебютний матч в рамках групового турніру Ліги чемпіонів.

Раніше Келлет тричі перетинався з українськими клубами. У 2012 році він працював на грі другого раунду кваліфікації Ліги Європи "Металург" Донецьк - "Челік" (7:0), в 2016 році - на зустрічі групового етапу Ліги Європи "Зоря" - "Фейєноорд" (1:1), а в минулому сезоні обслуговував матч четвертого раунду кваліфікації ЛЄ "Марітіму" - "Динамо" (0:0).

Фото - UEFA.

ІСТОРІЯ ПРОТИСТОЯНЬ

Попередні зустрічі "Шахтар" і "Хоффенхайм" раніше не грали.

Проти німецьких клубів "Шахтар" провів 8 матчів на своєму полі - 2 виграв, 5 разів зіграв внічию (причому в п'яти останніх случаяз) і 1 раз програв. 9 разів "гірники" грали в Німеччині - 3 перемоги, 1 нічия і 5 поразок. Ще зустріч з німецьким клубом припала на фінал Кубка УЄФА проти "Вердера" - "Шахтар", нагадаємо, виграв в додатковий час з рахунком 2:1.

Для "Хоффенхайма" ця зустріч перша в історії проти українських клубів.

СПЕЦПРОЕКТ ЛІГА ЧЕМПІОНІВ-2018/2019: НОВИНИ, РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ, ТАБЛИЦІ, ВІДЕО ОГЛЯДИ ВСІХ ІГОР

ЦІКАВІ ФАКТИ

- "Хоффенхайм" дебютує в основній сітці Ліги чемпіонів. "Шахтар" же виступить на груповому етапі ЛЧ в тринадцятий раз в історії і в восьмий за дев'ять останніх сезонів.

- У минулому розіграші "Шахтар" переміг у всіх чотирьох домашніх матчах ЛЧ, обігравши "Наполі", "Фейеноорд", "Манчестер Сіті" і "Рому".

- "Шахтар" виходив з групи в трьох з п'яти останніх розіграшів.

- "Хоффенхайм" в минулому сезоні домігся найкращого результату в історії клубу в чемпіонаті Німеччини - команда завоювала бронзові нагороди.

- "Хоффенхайм" вперше потрапив в єврокубки в 2017 році і поки провів лише вісім матчів, в яких здобув тільки одну перемогу при п'яти поразках.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії