RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Чому "Шахтар" переможе німецьких "орлів": головні "за" і "проти"

Андрій Шахов про протистояння Шахтар - Айнтрахт

Андрій Шахов про протистояння Шахтар - Айнтрахт Фото: GettyImages

Донецький "Шахтар" в 1/16 фіналу Ліги Європи гратиме з німецьким "Айнтрахтом". Своєю думкою про протистояння українського і німецького клубів з "Апострофом" поділився заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов.

Про протистояння Шахтар - Айнтрахт

Чекаю два дуже цікаві матчі, враховуючи, що і "Шахтар" має проблеми в обороні, і у "Айнтрахта" відчуваються проблеми з обороною. І ті, і інші вважають за краще грати від ножа, результативно і багато забивають. У Німеччині тільки дві "Боруссії" забили більше за "Айнтрахт". Так що я чекаю цікавого, яскравого і незабутнього протистояння, а також великої кількості голів - і ті, і інші будуть забивати в обох поєдинках.

Шанси у "Шахтаря" дуже непогані. Справа в тому, що у Лізі чемпіонів "Шахтар" переграв "Хоффенхайм", а ця команда сильніша за "Айнтрахт" незважаючи на те, що в чемпіонаті Німеччини Франкфурт зараз п'ятий, а "Хоффенхайм" - шостий.

Але у "Айнтрахта" дуже досвідчений і мудрий тренер Аді Хюттер, який вже вибивав і "Шахтар", і київське "Динамо" в матчах кваліфікації Ліги чемпіонів (очолюючи швейцарський "Янг Бойз", - "Апостроф"), так що це може бути на користь франкфуртського клубу.

Плюс, в Німеччині хоч і буде перерва, але чемпіонат поновиться наприкінці січня. Відповідно, "Айнтрахт" буде в більшому тонусі, ніж "Шахтар". Це теж говорить на користь німецького клубу.

Читайте: У німецькому клубі оцінили шанси на успіх в битві з "Шахтарем" в Лізі Європи

Але чому я схиляюся до того, що "Шахтар" пройде "Айнтрахт"? Стиль гри франкфуртського клубу досить зручний для "Шахтаря". Команда грає в три центральних захисники, але у них є дірки в обороні, якими цілком можуть скористатися швидкі атакуючі футболісти "Шахтаря" - Марлос, Тайсон та інші.

"Айнтрахт" - команда, яка не вміє оборонятися, наприклад, виставляти автобуси біля своїх воріт. І цим цілком може скористатися донецький клуб.

Про гру Шахтар - Олімпік Ліон

У вирішальному матчі з французами у "Шахтаря" не було нічого в руках, крім рахунку в першому таймі. По грі у "Ліона" була величезна перевага - гості створили п'ять моментів, а у "Шахтаря" був тільки один удар. До 80-ї хвилини рахунок ударів по воротах був 17-2 на користь "Ліона". "Шахтар" у першому таймі виконав один гольовий удар, а "Ліону" тотально не щастило - по грі він повинен був вирішувати все ще в першому таймі.

"Ліон" просто виявився сильнішим, ніж нинішній склад "Шахтаря" - ось і все.

Також Андрій Шахов висловив свою думку про протистояння "Динамо" і "Олімпіакоса". Детальніше читайте в матеріалі: У "Динамо" непогані шанси з командою, фанати якої за Росію, але є одна велика проблема

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії