RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Кремль схвилював бойовий наказ Порошенко бійцям ЗСУ

Президент України Петро Порошенко наказав бійцям ВСУ на Донбасі застосовувати зброю для збереження життя військових, проте в Росії зазначили, що таке рішення йде врозріз з наявними домовленостями.

Про це повідомляє російське інформацийне агентство ТАСС.

Наказ Порошенко про застосування всіх наявних засобів в протистоянні з агресором на Донбасі отримали командири бригад ЗСУ. Однак така позиція президента України схвилювала Кремль.

Зокрема, така позиція обурила прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова. Як він зазначив, наказ Порошенко призведе до нагнітання напруженості на південному сході України.

"Безумовно, це йде врозріз з наявними домовленостями, які насправді і так далеко не скрупульозно виконуються українською стороною. Звісно, подібні кроки ведуть лише до подальшого нагнітання напруженості в зоні зіткнення", - заявив Пєсков.

Представник Кремля нагадав, що є домовленість про відвід важких озброєнь від лінії зіткнення сил в Донбасі.

"Росія не є стороною конфлікту і не стане як-небудь відповідати на можливе застосування зброї Києвом в Донбасі, проте як гарант мінських домовленостей можу висловити глибоке співчуття у зв'язку з тим, що тривають кроки з української сторони, які ведуть до подальшого нагнітання напруженості", - сказав Пєсков.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали видовищне відео серйозного бою під Донецьком, в зоні військового конфлікту на Донбасі, де доба четверга, 11 жовтня, для ЗСУ пройшла без втрат.