RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд прийняв жорстке рішення по "гранатометчику", який намагався вбити поліцейських в Києві

Жителя Києва, який кинув гранату в столичних правоохоронців, засудили до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

В результаті замаху на вбивство співробітників правоохоронних органів Деснянський районний суд оголосив обвинувальний вирок 31-річному зловмиснику. Чоловікові доведеться пробути за гратами 9 років.

Інцидент стався ще 15 березня 2018 року приблизно о 03:30 у Деснянському районі столиці. На проспекті Маяковського наряд патрульної поліції зупинив для перевірки перехожого, який викликав підозру. Однак чоловік розвернувся і пішов в інший бік, щоб уникнути зустрічі з поліцейськими.

Підозрілого громадянина все ж таки зупинили. Під час перевірки документів та поверхневого огляду у чоловіка виявили речовину схожу на наркотичну. Патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Коли вони продовжили огляд, чоловік вихопив гранату і кинув під ноги двом поліцейським.

Виданню "Українська правда" прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець прокоментувала ситуацію.

"Це була дуже небезпечна ситуація, яка реально загрожувала життю поліцейських. Коли обвинувачений кинув їм під ноги гранату, вони миттєво зреагували і відбігли за зупинку громадського транспорту. І це їх врятувало", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", в липні 2018 року в селі Флорине Бершадського району Вінницької області чоловік кинув гранату в поліцейських, в результаті чого постраждав один з правоохоронців.