RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ЗНО з української мови та літератури: коли початок і які брати документи

Для проходження тесту з української мови та літератури зареєструвалися 369 562 особи, для яких відкрито 24 970 аудиторій в 1522 пунктах тестування.

Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"Щоб уникнути скупчення біля входу в пункт тестування, допуск учасників до пункту почнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. Цього, як показало попереднє тестування, досить, щоб всі учасники своєчасно пройшли термометрію та ідентифікацію учасників ЗНО. Просимо учасників приходити в пункт тестування в проміжок часу, вказаний в запрошенні-перепустці, дотримуватися безпечної дистанції не тільки біля входу в пункт, а й за його межами. Чекаючи допуску до пункту тестування, знаходитимуться в тіні та уникати скупчення", - наголошується в повідомленні.

Батьків і вчителів, що супроводжуватимуть учасників тестування, просять пам'ятати про правила соціального дистанціювання і дотримуватися їх.

Українські та регіональні центри оцінювання просять учасників ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків та правил соціального дистанціювання.

Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволений тільки за наявності таких документів:

- оригіналу сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання;

- паспорта або іншого документа, серію (при наявності) та номер якого зазначено в сертифікаті;

- запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники самостійно можуть роздрукувати з інформаційної сторінки.

У разі неможливості пред'явлення оригіналу сертифікату, паспорта або іншого документа, серію та номер якого зазначено в сертифікаті, або за умови надання копій цих документів або електронної версії ID-карти в мобільному додатку "Дія" абітурієнт не буде допущений до пункту проведення ЗНО.

Якщо учасник прибудете в пункт тестування після 10:50, він не буде допущений до участі в ЗНО.

"Радимо взяти з собою 2-3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які учасник ЗНО зможе покласти на свій робочий стіл і при необхідності скористатися. Нагадуємо, що під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв'язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування", - йдеться в повідомленні.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, буде проведена додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (враховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що потрібно взяти з собою на ЗНО.