RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дмитра Штанька затримано: хто він і чому його звинувачують в записах розмов з братом Єрмака

14 липня співробітники СБУ затримали Дмитра Штанька, який записав скандальну розмову начебто з братом глави Офісу президента України Денисом Єрмаком.

Про це повідомляє видання "Страна" з посиланням на джерела в СБУ.

Штанько затримали разом зі спільником після отримання грошової винагороди в сумі 100 тисяч доларів за сприяння у вирішенні питання з правоохоронними органами по поверненню вилученого майна.

В СБУ відзвітували, що "припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, яка підозрюється в скоєнні шахрайських дій" (частина 4 статті 190 Кримінального кодексу).

Як відомо, скандальний запис розмови оприлюднив нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос. На записі чоловік зі схожим голосом на Дениса Ярмака пропонував державні посади за гроші.

Штанько є колишнім підполковником міліції. У 2013 році його залучили до кримінальної відповідальності в Харкові у справі про шахрайство з платіжними картками, але його виправдали. Після цього Штанько почав фігурувати в різних справах СБУ як "свідок" і "заявник".

Нагадаємо, що Єрмак публічно висловився про новий законопроект, що передбачає покарання за публікацію секретних розмов чиновників.