RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Допомагає податківцю часів Януковича": Олег Ляшко закликав генпрокурора звільнити Панова

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова має звільнити керівника департаменту з нагляду за слідством і діяльністю ДБР Офісу Генпрокурора Олександра Панова, оскільки він сприяє незаконній діяльності колишнього голови податкової міліції часів Віктора Януковича - Андрія Головача.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, передає Delo.ua.

"Кого потрібно у відставку відправити, я Генпрокурору можу підказати. Там є керівник департаменту Панов з нагляду за слідством. Цей Панов дружить з адвокатом Головача. Головач - це колишній керівник податкової поліції при Януковичі. Цей Головач намагається забрати у держави 100 млн грн. Пам'ятайте, на вертольотах затримували? Так ось один із тих, кого затримували це був Головач. Він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 млн грн, щоб вийти з в'язниці. Зараз намагаються через Печерський суд повернути гроші. Панов - керівник департаменту ОГП, в цьому йому допомагає", - заявив Ляшко.

На його думку, такими діями Панов "порушує інтереси держави і лобіює інтереси корупціонерів".

"Звертаюся до Генпрокурора - звільніть Панова, якщо він переплутав власні інтереси з державними. У мене є всі докази, готовий їх надати", - додав він.

У 2016 році Головача було затримано, а потім заарештовано за підозрою в незаконному відшкодуванні ПДВ на 3 млрд гривень в схемі екс-глави Міндоходів Клименка. У лютому 2017 стало відомо, що генерал уклав угоду зі слідством і сплатив 130 млн грн збитків, визнавши себе винним і отримавши умовний термін. У 2020 році з'ясувалося, що збитки оплатив син Головача Олександр, який намагається визнати платіж недійсним, оскільки його нібито був зроблено "випадково". Суть претензій Головача-молодшого, що він не був стороною угод зі слідством, і у нього не було довіреності від батька на здійснення дій від його імені, його не було визнано винним у завданні збитків державі, і, відповідно, ніяких підстав вносити 130 млн грн на рахунок казначейства у нього не було. Олександр Головач в Печерському райсуді має намір стягнути додатково 11,7 млн грн "інфляційних".

ЗМІ писали, що одним з адвокатів Головача є Сергій Чорний, колишній прокурор ГПУ (звільнився в листопаді 2019), колишній старший слідчий з особливо важливих справ 4 відділу з розслідування виробництв управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ, а також слідчий з особливо важливих справ 1 відділу управління прокуратури Харківської області. Одночасно з Пановим він був слідчим 1 відділу слідчого управління в прокуратурі Харківської області. Їх пов'язують дружні стосунки. Чорний фігурує як адвокат у справі №591/3603/19 Євгенія Сергушина, який є найманим менеджером Головача-молодшого - заступником директора та начальником служби безпеки Прилуцького хлібоприймального підприємства.

Панова називають "правою рукою" старшого радника Венедиктової Олександра Ватутіна, з яким вони нібито курирують справи, що представляють комерційний інтерес. Дружні стосунки Панова і Чорного, як пишуть журналісти, "можуть прямо вплинути на рішення про повернення Головача 130 млн грн сплаченої державі збитків".