RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Дубинський четвертий день ходить по Раді у футболці з фото Ситника - вимагає виконати рішення КС

Народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Дубинський з'явився у Верховній Раді в футболці, на якій зображений Артем Ситник в перекресленому колі. Як заявив журналістам народний обранець, таким чином він в черговий раз заявляє про неприпустимість знаходження на посаді глави антикорупційного органу внесеного до реєстру корупціонерів Ситника і про обов'язковість рішення Конституційного Суду про неконституційність призначення директора НАБУ, в зв'язку з яким з 28 серпня повноваження Артема Ситника як глави НАБУ автоматично припинені.

Про це пишуть "Вести".

КСУ дійшов висновку, що президент України Петро Порошенко, призначивши Указом Ситника на посаду директора НАБУ, вийшов за межі своїх конституційних повноважень, а саме Національне антикорупційне бюро, як орган правопорядку, відноситься до органів виконавчої влади.

16 грудня вступить в силу ще одне рішення Конституційного суду - про неконституційність норм профільного закону в частині призначення директора НАБУ президентом. Але Ситник заявляв, що не виконуватиме рішення суду і залишиться на посаді.

"Якби з Ситником вчиняли так, як він цього заслуговує, будучи корупціонером - а саме за законом, то зараз не було б ніякого штучно створеного "конфлікту" навколо Конституційного Суду", - заявив народний депутат.

Дубинський заявив про те, що публічно звертається до президента з тим, щоб найближчим часом зустрітися з ним, обговорити проблему і надати йому повну інформацію про те, "хто і що стоїть за тими, хто штовхає президента на неконституційні кроки і на ті дії, які можуть принести країні серйозну шкоду і серйозні негативні наслідки".