RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Продовжувач справи Супрун": Вадим Рабинович заявив, що ОПЗЖ ініціює відставку Степанова

Політична партія "Опозиційна платформа - За життя" ініціюватиме відставку голови Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, бо він не просто не впорався з поставленими завданнями і викликами.

Таку заяву зробив народний депутат, співголова "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в інтерв'ю журналістам.

Політик звернув увагу, що українська медицина виявилася непідготовленою до боротьби з епідемією, а глава МОЗ продовжує вести "згубну політику екс-міністра Уляни Супрун".

"Ми з однопартійцями об'їхали дев'ять лікарень, щоб особисто подивитися на стан справ. Хочу сказати: після побаченого міністра Степанова потрібно називати "Супрун", оскільки він продовжує знищувати українську медицину", - заявив Вадим Рабинович.

Він звернув увагу, що уряд Дениса Шмигаля ігнорує заклики збільшити фінансування медицини.

"Я і багато моїх друзів, на жаль, перехворіли на коронавірус. Це важка хвороба, до якої потрібно ставитися серйозно. Але і вбивати економіку теж неправильно. Країни, які вводили жорсткі карантинні заходи, не врятувалися від епідемії. Тому рішення влади про введення локдауна, мають бути зваженими, а не хаотичними", - підкреслив політик.

Рабинович вважає: те, як надалі розвиватимуться події в Україні, "залежить від цілей влади": "Якщо Зеленський, Шмигаль, Степанов і вся ця компанія хочуть добити український народ, то вони роблять все правильно. Навесні Зеленський заявив: "Я і глава Кабміну Шмигаль - кращі фахівці у боротьби з пандемією...". Потім виявилося, що ніякої епідемії у нас немає, маски вивезли за кордон. Минуло трохи часу і всі зустрічали літак з масками великої торговельної мережі. Кошти з коронавірусного фонду відправили на створення патріотичних фільмів та ремонт доріг... У підсумку виявилося, що ми залишилися один на один зі смертельною бідою...", - зауважив політик.

Вадим Рабинович прокоментував і ситуацію із закупівлею для України вакцини від коронавірусу. Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" нагадав, що в усьому світі є лише кілька видів вакцин - американська, британська і російська. Перший варіант препарату складний в транспортуванні через температурних умов, другий не задокументовано, тому "єдиним ефективним рішенням по вакцинації населення України є закупівля російського аналога": "Єдиним варіантом залишається існуюча сьогодні російська вакцина. Немає ніякої можливості отримати іншу вакцину, крім російської", - підкреслив народний депутат.