RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Італії відкрили для відвідувачів мавзолей, збудований 2 тис. років тому для імператора Августа: фото

У Римі після 14-річної реставрації відкрили для відвідувачів мавзолей першого імператора Риму Октавіана Августа. Пам'ятник історії фактично був закритий для публіки останні 80 років, а на його відновлення витратили 12,25 млн доларів.

Про це повідомляє Daily Mail.

Мавзолей імператора Октавіана Августа був збудований два тисячоліття тому, його реконструкція тривала впродовж 14 років, а проект реставрації обійшовся в 12,25 мільйона доларів. Мавзолей, який розташований в історичному центрі Риму, колись використовувався як військовий оглядовий майданчик і приймав пишні вечірки римської династії.

З плином століть це місце занепало, зі стін виросли дерева, а шляхи заповнили сміття, тому 14 років тому його остаточно закрили на реставрацію, визнавши небезпечним для відвідувачів. Левову частку коштів на відновлення похоронного комплексу пожертвувала італійська комунікаційна компанія TIM - 9,6 мільйона доларів, а решту сплатив уряд Італії.

Мавзолей Августа - це найбільший круговий похоронний пам’ятник у світі, який знаходиться на розі вулиці Віа ді Ріпетта, проходячи вздовж Тибру в самому центрі італійської столиці - за декілька кроків від жвавих торгових вулиць та ресторанів. Імператор Август почав будувати гробницю для себе і своєї сім'ї в 28 році до н.е. У 14 році до н.е. він помер і був похований в ній. У VII і XIII століттях спорудe розграбували і частково зруйнували.

"Нарешті мавзолей Августа знову відкривається і ми зможемо показати світу перлину спадщини людства після багатьох років закриття", - заявила мер Риму Вірджинія Раджі.

Протягом багатьох років ця конструкція застосовувалася багато разів, включаючи підвісний сад, аудиторію для кориди та навіть приміщення для феєрверків. На початку 20-го століття він став величезним театром для концертів та опер, а невдовзі фашистський диктатор Беніто Муссоліні наказав розібрати його як театр, намагаючись відновити визначні пам'ятки Стародавнього Риму.

Муссоліні відновив територію та побудував навколо неї квадратну площу під назвою Piazza Augusto Imperatore, на якій сьогодні розміщені висококласні ресторани та магазини.

Кругла споруда має діаметр 295 футів і висоту 137 футів, і, як кажуть, до її спорудження надихнув мавзолей Олександра Македонського, розташований в Олександрії (Єгипет).

Як повідомляв "Апостроф", археологам вдалося відшукати колісницю I століття, яка добре збереглася до наших часів. Колісницю виявили в Помпеях.