RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Симптоми коронавірусу змінилися: лікар розповіла, на що тепер скаржаться пацієнти

У коронавірусу, який зараз циркулює в Україні, змінилися симптоми захворювання в порівнянні з початком епідемії.

Компенсації за вакцинацію? Сім'ї загиблих лікарів досі не бачили обіцяних грошей - Святослав Протас

Про це розповіла епідеміолог, в.о. гендиректора Львівської обласної лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Наталія Іванченко в програмі "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24".

За словами медика, у хворих зараз діагностують загальну слабкість і відчуття нестачі кисню.

"Не можна сказати, що абсолютно ніхто сьогодні не скаржиться на відчуття відсутності запаху або смаку. Але частина людей, що потрапляють до лікарень, розповідає про підвищення температури, загальну слабкість, відчуття нестачі кисню, і людина розуміє, що вдома, самостійно, не розбереться, а лікування вимагає додаткової кисневої підтримки. Є люди, у яких хворобу протікає у легкій або середній формі тяжкості, у когось - нудота, у когось - біль в животі, рідкий стілець, незначне підвищення температури тіла, кашель. Але через те, що сатурація нормальна і не потрібно додаткової кисневої підтримки, людина може залишатися вдома ", - розповіла вона.

Також медик звернула увагу на те, що інкубаційний період нинішнього штаму коронавірусу скоротився.

"У частини людей начебто немає ніяких симптомів, крім вираженої слабкості і запаморочення, вони знаходяться вдома на самоізоляції. Останнім часом в Україні і у Львівській області, зокрема, зустрічався британський штам, з ним пов'язують більш високу заразність, менший інкубаційний період" , - розповіла вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одеській області виявили невідомий досі штам коронавірусу. Виявлена мутація COVID-19 може бути новим індійським штамом.