RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Києві вандали пошкодили новий пам'ятник біля Міноборони: фото

У ніч на середу, 17 листопада, в Києві вандали пошкодили пам'ятник імені розвідника та Героя України Максима Шаповала, який загинув у 2017 році.

Про це повідомляє "Стопкор", посилаючись на словам місцевих мешканців.

Невідомі свідомо подряпали пам'ятник у сквері ім. Шаповала (Солом'янка), який облаштували після загибелі військовослужбовця.

"Минулої ночі хтось добряче пошкрябав пам’ятник, залишивши достатньо глибоку смугу. Це дуже міцний камінь. Тобто, людина йшла до пам’ятника з дуже гострим предметом. Це вже вкотре хтось паплюжить пам’ятник", - розповідають місцеві.

На їхню думку, біля пам'ятника необхідно встановити паркан та камери відеоспостереження, щоб в подальшому уникнути подібного. Неподалік знаходиться будівля Міністерства оборони України.

Нагадаємо, Максим Шаповал - український військовослужбовець, розвідник, генерал-майор (посмертно). Він загинув внаслідок терористичного акту, коли у Солом'янському районі Києва вибухнув автомобіль у 2017 році. Сквер облаштували у 2019 році, а нещодавно в ньому встановили і пам'ятник.

Генерал-майор Максим Шаповал

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Київській області вандали осквернили частину пам'ятника євреям, яких розстріляли у Другій світовій війні.