RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ФСБ усунули від справ: Путін змінив головного відповідального за розвідку в Україні

Російський диктатор Володимир Путін відібрав у ФСБ статус основного розвідувального агентства у війни проти України, надаючи ці повноваження Головному розвідувальному управлінню (ГРУ). Таким чином очільник Кремля продовжує масові чистки в російських спецслужбах.

Про це повідомили російські журналісти Ірина Бороган та Андрій Солдатов у статті для Центру аналізу європейської політики.

Перший заступник начальника ГРУ Володимир Алексєєв замішаний у кількох серйозних атаках Путіна на країни Заходу. Наприклад, Велика Британія та ЄС звинувачують його у керуванні терактом із застосуванням хімічної зброї у Солсбері у 2018 році. А колеги Алєксєєва назвають його "жорстоким та самовпевненим до нерозсудливості".

До цього часу за розвідку в Україні відповідала так звана 5 служба ФСБ, однак провальний початок повномасштабної війни та абсолютна відсутність підтримки Росії серед українців, яку Путіну гарантували, кинули тінь на це відділення, через що начальника ФСБ, генерала Сергія Бесєда заарештували та утримували у Лефортовській в'язниці.

Водночас кілька тижнів тому Бесєда з'явився у у московській штаб-квартирі ФСБ. На думку журналістів, "посадити генерала до в'язниці, а потім повернути його на посаду — це такий маневр, на який був здатний лише Сталін", оскільки ув'язнення генерала ФСБ чітко говорило про провал російської розвідки в України, а от його звільнення свідчить про чергову маніпуляцію Путіна про "все йде за планом".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії "зачистили" десятки працівників ФСБ через провали в розвідці "української лінії", що призвело до катастрофічної ситуації на фронті для РФ.