RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Окупанти розпочали перегрупування для наступу на двох напрямках: зведення Генштабу

Йде 78-та доба повномасштабної війни України з російськими окупантами. Ворог не припиняє намагатися вийти на адміністративні кордони Донецької, Луганської та Херсонської областей

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі посилюють українсько-білоруський кордон у Брестській та Гомельській областях.

На пунктах пропуску та у прикордонних районах Брянської та Курської областей знаходяться посилені наряди прикордонної служби ФСБ, а також підрозділи збройних сил РФ. Окупанти також з артилерії обстріляли населені пункти у Городнянському районі Чернігівської області та завдали авіаційного удару по населеному пункту у Шосткінському районі Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник перегруповує війська з метою недопущення подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. У районах на північ від Харкова ворог обстрілює з артилерії підрозділи наших військ.

На Слов'янському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ для відновлення наступу на Барвінкове та Слов'янськ.

На Донецькому напрямку підрозділи супротивника намагаються розвинути наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямах. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лимана та Сєверодонецька.

На Лиманському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець для запровадження основних сил та проведення наступу. У напрямку Сіверськ веде наступ у бік Зеленої Долини і Новоселівки.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Кудряшівка, Сєвєродонецьк, має частковий успіх.

На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у напрямку Первомайська, Камишевахи, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку противник веде штурмові дії у напрямі Новобахмутівка та Новокалинове.

На Курахівському напрямку ворог настає у напрямах Степове – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар'їнка.

У Маріуполі окупанти продовжують намагатися знищити наші підрозділи в районі заводу "Азовсталь" і завдають авіаційних ударів.

На Запорізькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ із ствольної артилерії великої потужності та реактивних систем залпового вогню.

На Южнобузькому та Таврійському напрямах противник намагається покращити своє тактичне становище.

На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ.

На Таврійському напрямі супротивник поповнює запаси.

На Бессарабському напрямку ситуація істотно не змінилася.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисниками України за минулу добу відбито 9 атак ворога.

Знищено:

  • 8 танків,
  • 6 одиниць бойової броньованої техніки,
  • 5 автомобілів,
  • 1 зенітна установка супротивника.

Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири БПЛА типу "Орлан-10".

Як повідомляв "Апостроф", 11 травня, бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" ЗСУ знищили 16 російських загарбників і підбили вертоліт під Ізюмом у Харківській області.