RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Як прогнати крота з ділянки: три популярні народні способи

Огородники, вирощуючи зелень і овочі, стикаються не тільки з котами, які псують грядки, але і з кротами - вони можуть перерити всю ділянку. Існують народні засоби боротьби з цими "жителями підземелля".

Про це розповідають "БелНовости".

Відлякування кротів порожніми трубками

Трубки невеликого діаметру близько метра завдовжки потрібно вставляти у норки. Надземна частина має бути близько півметра. Саме вона створюватиме гул, який відлякує кротів. Мінус способу в тому, що тваринки не йдуть з ділянки зовсім, а переміщуються і риють нові нори.

Створення перешкод на шляху крота

Гризуну буде складно прокладати нові шляхи, стикаючись із перешкодами. Їх можна зробити за допомогою шиферу або чогось подібного. Ці перешкоди потрібно розмістити на території ділянки та за її периметром. На межах потрібно вирити рів завглибшки 30 см і засипати його щебенем. Це хороший спосіб захистити город від кротів, але вигнати шкідників, що вже проникли на нього, таким способом навряд чи вийде.

Заливання підземних ходів водою

Цим методом можна скористатися до того, як розпочнуться роботи на городі. По периметру потрібно створити імпровізовану дамбу з використанням поліетилену, дощок та інших матеріалів, що затримують вологу. Заливати воду потрібно рівномірно, а через 2-3 доби можна забрати загородження.

Раніше "Апостроф" розповідав, як позбутися мурах на городі.