RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні стартувала реєстрація вступників до магістратури: всі подробиці

27 червня стартувала реєстрація абітурієнтів, які складатимуть вступні тести на магістратуру, та триватиме до 18:00 18 липня. У цьоум році буде два тести - магістерський комплексний тест та магістерський тест навчальної компетентності.

Про це повідомили на сайті Osvita.ua.

Що складають вступники

Щоб вступити на спеціальності "Право" та "Міжнародне право" на основі здобутого ступеня вищої освіти бакалавра, магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста) вступникам потрібно скласти магістерський комплексний тест, що включає тестування з іноземної мови та права.

Водночас для вступу на спеціальності галузей знань "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Управління та адміністрування", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини" (крім спеціальності "Міжнародне право") на основі здобутого ступеня вищої освіти бакалавра потрібно скласти магістерський тест навчальної компетентності.

Як проходить реєстрація

Реєстрацію на тестування абітурієнтів проводять приймальні комісії закладів вищої освіти. Важливо зауважити, що вступник може реєструватися в будь-якому виші, який здійснює набір за обраною спеціальністю, навіть якщо він чи вона не має наміру вступати до цього закладу вищої освіти.

Також реєстрація відбувається електронною поштою або іншим каналом звʼязку, визначеним закладом освіти. Заклади освіти розміщують на своїх сайтах електронну адресу приймальної комісії, а також номери телефонів, за якими вступники можуть проконсультуватися щодо вступу.

Що треба для реєстрації

Щоб зареєструватися, вступник повинен надіслати приймальній комісії скановані копії таких документів:

  • заяви-анкети,
  • паспорта,
  • картки платника податків,
  • документа про здобутий ступінь вищої освіти,
  • медичної довідки № 086-3/о (у разі необхідності створення особливих умов).

Вступник може вважати себе зареєстрованим після виготовлення бланка екзаменаційного листка, який створюється як тільки завершиться перевірка документів вступника. Бланк екзаменаційного листка формують за допомогою сервісу, розміщеного на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Варто наголосити, що вступник може внести зміни до реєстраційних даних, здійснивши перереєстрацію протягом часу, відведеного для реєстрації, тобто до 18:00 18 липня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли розпочнеться навчання в університетах та школах.