RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Нові обстріли міст і бої на сході та півдні України: хроніка війни 29 червня

Вже 126-ту добу триває повномасштабна війна РФ проти України. Понад 35 тисяч російських військових загинули у боях і цифра з кожним днем зростає. Також українськими бійцями знищено велику кількість військової техніки рашистів. Незважаючи на втрати, окупанти продовжують завдавати смертельних ударів по мирним українським містам.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 28 червня


23:50 У Курську сталася біда – на військовому аеродромі щось вибухнуло і постраждало безліч військових літаків та гелікоптерів, розповів радник голови ВП Олексій Арестович в ефірі Фейгін Live.

23:40 ЗСУ завдали низку успішних артилерійських ударів у Херсонській області, розповів радник голови ВП Олексій Арестович в ефірі Фейгін Live.

"На Херсонському напрямку свято нашої артилерії. Тільки сьогодні сім великих ударів по скопиченню живої сили, техніки та боєприпасів. Тобто запасів, які забезпечують функціонування військ", - заявив Арестович.

За його словами, українським військовим вдалося "накрити" нараду старших офіцерів РФ, яка проходила у готельному комплексі.

23:35 Україна розірве всі відносини із Сирією у разі визнання так званих "ДНР" та "ЛНР", заявив президент Володимир Зеленський.

23:30 Прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Україна отримає від Італії важке озброєння, подібне до гаубиць, які направляють Амстердам і Берлін, пише Politico. Він нагадав, що Німеччина і Нідерланди оголосили про надання Україні шести самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 на додачу до дванадцяти, які вже прибули минулого тижня.

22:50 Президент Володимир Зеленський записав чергове відео з нагоди закінчення 126-го дня протистояння російському збройному вторгненню, в якому подякував ГУР МОУ за повернення 144 українських військових, більшість із яких були захисниками Маріуполя.

22:35 Російські війська трохи просунулися в районі Печенізького водосховища та Північного Салтова (Харківська область), розповів радник голови ОПУ Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live".

На Луганщині росіяни намагаються рухатися на Вовчоярівку, щоб перерізати трасу Лисичанськ - Бахмут.

22:15 Командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа провів онлайн-зустріч із командувачем Морського командування НАТО віце-адміралом Кітом Блаунтом. Обговорили поточну ситуацію і загрози з боку рф на морському напрямку.

Цікаво, як скоро ми почуємо про нові "бавовни" на о.Зміїний і негативне спливання чергового російського крейсера?

21:55 Президент Індонезії Джоко Відодо, котрий відвідав Київ, запропонував передати послання президента України Володимира Зеленського російському лідеру Володимиру Путіну, щоб спробувати зміцнити мирні надії.

21:30 Наш народ не зламати жодними російськими бомбами та ракетами. Від цього відео сльози навертаються на очі:

21:10 Головне управління розвідки Міноборони України показало, як відбувався обмін військовополоненими 144 на 144. На фото видно, що чимало звільнених українців мають важкі рани та каліцтва, тоді як звільнені окупанти виглядають цілком здоровими.

20:30 Протягом доби 29 червня в Одеськый області було знищено три ворожі ракети: вночі сили ППО "мінуснули" "Онікс", потім була Х-22, а ще одна ракета (Х-59) влучила у берег.

20:10 Німеччина розпочала навчання українських військових по роботі з РСЗВ Mars, повідомив речник Міноборони ФРН.

19:30 Окремі підрозділи ЗС РФ, виведені на відновлення боєздатності з України, не можуть своєчасно доукомплектуватись через небажання особового складу брати участь у війні проти України. Особовий склад, який відмовився від участі у війні, звільняється, чи є спроби притягнення таких осіб до кримінальної відповідальності.

19:15 Українські воїни знищили ворожі ДРГ у Верхньокам'янці та Берестовому.

18:45 Біля села Демидів Вишгородського району Київської області у міст через річку Ірпінь влучила блискавка, він вибухнув через детонацію вибухівки. Внаслідок події загинула одна людина, кілька людей травмовано.

18:05 Окупанти виводять із зони бойових дій пошарпану бронетехніку, яку відправляють у глибоко тилові райони на кшталт сибірської станції "Маріїнськ" на ремонт. У складі ешелону разом із БМП-3 різних модифікацій сусідять танки Т-72А та Т-72Б.

17:30 Україна повернула з полону 144 захисників. 95 із них – оборонці "Азовсталі", повідомляє Головне управління розвідки. Це найбільший обмін від початку повномасштабного вторгнення Росії. Серед звільнених – 43 військовослужбовці полку "Азов".

16:50 Стало відомо, що 22 червня у селищі Брастово (Володимирська область РФ) сталася пожежа арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів (в/ч 55443) головного ракетно-артилерійського управління МО РФ. У ході пожежі сталася детонація боєприпасів, що призвело до знищення понад 400 протитанкових ракетних комплексів 9М113 "Конкурс" і снарядів до них, а також смерті понад трьох військовослужбовців ЗС РФ.

16:35 Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін розповів, що кількість загиблих у результаті ракетної атаки на ТЦ "Амстор", може сягнути 50 чоловік.

16:20 Сирія вирішила визнати незалежність та суверенітет ДНР та ЛНР, заявили у сирійському МЗС.

15:55 У Японському морі згоріло російське судно-ангар, на борту якого було 570 легкових автомобілів. Японці відмовилися його гасити.

15:45 На саміті НАТО в Мадриді ухвалили Стратегічну концепцію НАТО, де Росію визнали основою загрози безпеці союзників.

15:10 З'ясувалося, що окупанти не горять бажанням помирати за Путіна, тож кидають позиції на передовій.

14:44 Росіяни готують провокацію на окупованій Запорізькій АЕС. Окупанти збираються звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території станції. Під приводом пошуку зброї вони наполягають на осушуванні охолоджувальних басейнів – для перевірки його чаш – та зупинці насосів, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

"Якщо це станеться, то системи безпеки найбільшої в Європі атомної станції залишаться без охолодження, що вже саме по собі є серйозним порушенням та може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити у теплу пору року через ризик перегріву та відмови обладнання", – заявили в "Енергоатомі".

13:58 Відомий мільярдер Річард Бренсон побував у Гостомелі. Цікавився аеродромом ДП "Антонов", можливістю його відновлення. Відомо, що Бренсон постійно виступає на підтримку України, а також за найжорсткіші санкції проти РФ, її лідерів та економіки.

13:27 Сильний вибух пролунав в Одесі. Після цього дали тривогу. Чекаємо на уточнену інформацію.

13:08 Норвегія передасть Україні 3 установки MLRS M270.

12:37 На фото — 6-річна дівчинка, яка спала в своєму домі, в той час, як росіяни запустили в нього ракети. На жаль, через російських терористів вона більше не прокинеться. Фото опублікував Микола Кулеба, уповноважений президента з прав дитини.

12:04 Бойова робота американського міномета M224 "Mortar" в українських руках. Міномет призначений для вогневої підтримки піхотних підрозділів, стрільби навісною траєкторією на короткі відстані, до 4-х км, де стрілецька зброя та артилерія не ефективна.

12:00 На окупованій частині Херсонщини, в Генічеському районі під Сокологірним впав російський гелікоптер, який заплутався в українських дротах. Окупанти намагаються приховати цю інформацію.

11:22 Внаслідок ракетного удару по Дніпру, який окупанти завдали 28 червня, кількість постраждалих зросла до семи людей, зокрема, поранена 6-річна дитина.

10:59 Україна отримає від Канади пільговий кредит біля $150 млн через Міжнародний валютний фонд, щоб допомогти з фінансовим дефіцитом бюджету. Канада також інвестує близько $115 млн у кілька проєктів з підтримки миру й безпеки, а також надання гуманітарної допомоги в Україні.

10:35 Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що збільшення чисельності сил реагування НАТО проведуть вже наступного року. Кількість виросте з 40 тисяч до 300 тисяч. В рамках цієї процедури на кордоні з росією розмістять важку техніку та озброєння, сили НАТО розподілять для захисту конкретних ділянок східного флангу.

10:24 Кременчук. Станом на ранок 29 червня пошукові роботи продовжуються. Внаслідок обстрілу ТЦ загинуло 18 осіб (з яких 1 особа померла в лікарні), під час розбору завалів виявлено 8 фрагментів людських тіл. За медичною допомогою звернулося 61 особа, з них 26 було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування.

10:03 У Дніпрі пролунали вибухи. За попередньою інформацією, збили безпілотник.

09:30 У Запорізькій області окупанти знищують сільськогосподарську техніку та намагаються залишити українців без урожаю. Обстріли тривають щодня.

"Трактори та комбайни з дірками від куль, вибитими вікнами та спущеними колесами. Деякі – розбиті повністю. Обробляти врожай, який фермери садили з ризиком для власного життя, тепер неможливо", – повідомляють місцеві журналісти.

09:00 Ще 200 окупантів не повернуться додому.

08:45 12-метрова ракета Х-22, якою росіяни вдарили по ТЦ "Амстор" у Кременчуці.

08:35 За інформацією очільника Миколаївщини Віталія Кіма зросла кількість жертв обстрілу Миколаєва: загинули троє людей, поранено п'ятеро.

08:24 Міноборони отримало запит від командування ЗСУ на додаткову партію Bayraktar. Окрім тієї, на яку назбирали українці. Мова йде про замовлення ще десятків безпілотників.

08:11 Дружини бурятських військових звернулися до голови республіки Олексія Циденова. Вони просять повернути додому своїх чоловіків, які перебувають в Україні з січня місяця. Найбільше дружин лякають цифри загиблих серед 5 танкової Тацинської бригади – щонайменше 30 орків повернулися додому у трунах.

08:07 У Білорусі триває перевірка бойової готовності збройних сил. У Гомельській області оголосили про проведення військових зборів з військовозобов'язаними. Вони триватимуть від 28 червня до 16 липня.

07:57 Зараз російська армія продовжує наступ за напрямком Вовчоярівка – Верхньокамʼянка, намагаючись оточити Лисичанськ. Обстріляні Золотарівка, Вовчоярівка та Лисичанськ. Вчора ворог також атакував у бік Спірного, що на самій адмінмежі Луганщини та Донеччини і поблизу Верхньокам’янки, але вимушений був відійти.

07:49 Окупанти вранці обстріляли Миколаїв, одне з влучень - у житлову багатоповерхівку. На місці йде пошуково-рятувальна робота. Наразі 3 поранених, 2 загиблих. Також поранення отримав співробітник ДСНС.

7:46 Російські окупаційні війська зосереджують основні зусилля на веденні бойових дій на Луганщині. При цьому ворог продовжує обстрілювати цивільну інфраструктуру у тимчасово окупованих та прифронтових регіонах України, йдеться у зведенні Генштабу.

7:29 Після ракетного удару по Дніпру з-під завалів СТО витягли тіла загиблих чоловіки та жінки.

6:52 У Миколаєві повідомляють про потужні вибухи!

За непідтвердженою інформацією, із Чорного моря був пуск ракет.

6:36 Актуальна мапа бойових дій на 29 червня. Запеклі бої продовжуються на Донбасі, де ворог активізував сили у напрямку Лисичанська