RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Курську пролунав вибух - у мережі вже зачищають інформацію: відео

Вибух у Курську влада міста пояснила збитим безпілотником, а коментарі всіх, хто сумнівається, видаляють у місцевих пабліках.

Читайте також: Нові обстріли міст та бої на сході та півдні України: онлайн подій війни 29 червня

Про це свідчить інформація із курских Telegram-каналів.

Повідомляється, що у вівторок увечері, 28 червня, у російському Курську в районі аеропорту стався потужний вибух, а в мережі з'явилися перші кадри, де з місця події валить густий чорний дим.

Губернатор області Роман Старовойт поспішив повідомити у соцмережах, що над містом було збито українського безпілотника.

"Сьогодні приблизно о 22:17 на схід від Курська був збитий український безпілотник. На місці працюють наші військові, виїхали представники спецслужб. За попередньою інформацією постраждалих і руйнувань немає" , — заявив він.

Проте, місцеві жителі засумнівалися у такій версії, припустивши, що такого потужного вибуху від збитого літального апарату не може бути. Пізніше коментарі тих, хто сумнівається, почали видаляти.

"А нічого, що такої пожежі не може бути від безпілотника? Там щось упало і спалахнуло. Безпілотники так не горять", - написав один із підписників сторінки.

Також, через деякий час, у російських каналах почали публікувати фотографії парашута, який знайшли на місці події. Дехто навіть висловив припущення, що він залишився від радянського БПЛА Ту-141 "Стриж", нібито начиненого вибухівкою.

Нагадаємо, це не перші вибухи у цьому регіоні після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 7 травня місцеві жителі населеного пункту Суджа, який знаходиться неподалік кордону з Україною, повідомили, що чули кілька вибухів у небі. Також було видно сліди від, ймовірно, запущених ракет.