RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Додаткова мобілізація в Україні: хто має ухвалити рішення

Рішення про додаткову мобілізацію в Україні ухвалюватиме Генштаб ЗСУ.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На питання журналіста про можливу додаткову мобілізацію в країні, очільник оборонного відомства відповів: "Рішення ухвалюватиме наш Генштаб".

Також міністр повідомив, що у Британії закінчується навчання перших 10 тисяч бійців із загальної групи в 30 тисяч солдатів.

Читайте: Не лише штаб: куди відправлять служити власника "білого квитка"

За його словами, мотивовані воїни приїдуть екіпірованими, повністю готовими, зі знаннями про тактичну медицину та зброю. "Цю ідею підхопили партнери і ми починаємо розгортати місця не лише у Великій Британії, де готуватимуться наші військовослужбовці, і не лише вузькі фахівці, а й піхота", - зазначив Резніков.

Натомість Резніков оцінив підготовку російської армії до війни, віддавши ворогу належне. "Ще до оголошення "чмобілізації" вони почали привозити старі танки із консервації. Ці танки їздити не можуть, але вони чудово їх використовують закопаними у ДОТ", - розповів міністр, додавши, що хоча росіяни теж навчаються, але у них вже майже немає сучасної техніки. "Це не означає, що ресурс вичерпаний, але ми наразі ці логістичні ланцюги ріжемо, використовуючи високоточну зброю", - повідомив він.

За його словами, війна не закінчилася й не буде легкою прогулянкою. Це найважча стадія війни, - наголосив міністр, додавши, що війна, кривава, важка і дуже ризикована, для нас триває.

Нагадаємо, раніше ми писали, що українцям робити після отримання повістки.