RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

Який дефіцит в енергосистемі України на 30 листопада: дані Укренерго

Україна продовжує оґовтуватися після останнього масованого ракетного обстрілу росіянами об'єктів критичної інфраструктури 23 листопада – станом на 11:00 30 листопада виробники електроенергії забезпечують 73% споживання електроенергії в Україні.

Про це НЕК "Укренерго" повідомляє на Facebook-сторінці.

Зазначається, що дефіцит потужності складає, відповідно, 27%, а потужність генерації, що дозволить дещо зменшити дефіцит в енергосистемі поступово зростає.

Читайте також: Відключення світла в Україні можуть стати коротшими: названо умову

"До всіх операторів системи розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання по кожній області. Перевищення лімітів споживання призводить до необхідності застосування аварійних відключень для уникнення перевантаження мереж та забезпечення балансу в енергосистемі", - йдеться у повідомленні.

В компанії нагадали, що графіки відключень складають та безпосередньо застосовують обленерго, намагаючись при цьому застосовувати обмеження рівномірно між споживачами.

Також в "Укренерго" вкотре попросили користувачів бути заощадливими, оскільки це дозволяє енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою.

Раніше ми писали, де зняти готівку, якщо не працюють банкомати в Україні.