RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

СБУ повідомила про підозру священика Києво-Печерської лаври: що відомо

Працівники Служби безпеки повідомили про підозру священнику Києво-Печерської Лаври, на богослужінні якого віряни прославляли Росію.

Про це інформує пресцентр спецвідомства.

Читайте також: Як Київська Лавра опинилася в оренді в УПЦ МП і що з цим можна зробити

Як зазначили в СБУ, встановлено факт незаконних дій одного зі священнослужителів та його спільників, які також брали участь у службі. Підтвердженням цьому є відповідні експертизи.

Так, священника та причетних до організації богослужіння осіб підозрюють у вчиненні правопорушень за частиною 2 статтею 28 та частиною 1 статтею 436-2 Кримінального Кодексу (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

Розслідуванням у кримінальній справі займаються слідчі СБУ за процесуального керівництва Київської міськпрокуратури.

У Спецслужбі нагадали, що одразу після інциденту у Києво-Печерській Лаврі глава СБУ Василь Малюк заявив про те, що очікуються наслідки для організаторів.

"Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на "пробудження матушкі-русі", мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів", - наголосив він.

12 листопада у соцмережах з'явилося відео, де парафіяни співали про "пробудження матінки-Русі".

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували проєкт закону, який передбачає заборону діяльності Російської православної церкви (Московського патріархату) в Україні. Автори ініціативи - народні депутати із фракції “Євросолідарність”.