RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Чим небезпечний переповнений бензобак: у General Motors озвучили відповідь

Автоексперти американського автомобільного концерну General Motors розповіли, чим небезпечний переповнений паливний бак в авто. Через перелив водії ризикують невдовзі вирушити на СТО.

Про це повідомляє Uamotors.

Читайте також: Вбережете свій автомобіль від поломок: як і чому потрібно прогрівати двигун взимку

Як розповідають фахівці, є три категорій автомобілістів у питанні заповнення паливного бака. Перша категорія заливає мінімум, з огляду на наявну суму. Друга – заливає точний літраж. Третя категорія заливає бак “до повного”. Остання загрожує потрапити через деякий час на ремонт зі своїм авто.

За словами експертів, паливні системи більшості машин оснащені функцією автоматичного відключення, яка припиняє подачу пального до бака при заправці. При цьому систему можна дещо обдурити. Так, після “відстрілу” пістолета можна вручну долити пального ще кілька літрів, що збільшить обсяг наявного пального, а відтак і пробіг авто на пару кілометрів.

Мало хто знає, що заливши пальне до самої горловини, є ризик його потрапляння в паропровід системи уловлювання парів пального. Це може загрожувати суцільним блокуванням ліній рециркуляції. В автомобілі можуть з'явитися проблеми з відображенням тиску у баці. У такому разі допоможе виключно повне очищення усієї системи.

Раніше "Апостроф" публікував поради досвідчених водіїв, що робити, якщо через мороз в авто не відчиняються двері.