RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Окупанти не залишають спроб захопити Бахмут: актуальна карта боїв

На Бахмутському напрямку росіяни кидають у наступ на українські позиції цілі роти двічі-тричі на день, незважаючи на великі втрати в техніці та особовому складі.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема ЗСУ відбиває атаки росіян на північний схід від Бахмута в районі Берестового, Білогорівки, Яківлівки, Соледара та Бахмутського та на південь від Бахмута в районі Опитного, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Джерела Грузії та України підтвердили, що росіянам вдалося оточити український загін добровольців із Грузії. Внаслідок боїв шість бійців загинули, а командир отримав поранення.

Тяжкі бої йдуть у Опитному на південь від Бахмута. Російські військові стверджують, що саме захоплення Опитного матиме вирішальне значення для подальшого наступу.

Читайте також: У боях під Бахмутом загинули добровольці з Грузії: фото

За інформацією спікера Східного угруповання військ України Сергія Череватого, росіяни за добу боїв навколо Бахмута втрачають близько 50 людей убитими та стільки ж пораненими. Крім того, командування військ РФ наказало не підвозити близько до фронту артилерійські снаряди через успішні удари ЗСУ по складах ворожих.

Раніше "Апостроф" публікував репортаж Богдана Пападіна з Бахмута, як люди виживають за 4 кілометри від ворога.