RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вечеря в темряві: страва, яку можна приготувати без світла

Чимало українців вдома користується електроплитою і під час відключень електроенергії ламає голову, що б таке смачненьке приготувати без варіння й смаження, якщо бутерброди набридли.

"Апостроф" знайшов рецепт смачної і поживної страви, для приготування якої не потрібно багато зусиль.

Ідеальні страви в період відключень світла - салати. Наприклад, салат з копченою куркою, червоною квасолею і маринованими печерицями готується буквально за лічені хвилини, а дає насичення на години.

Читайте також: Як правильно зберігати продукти під час відключень світла: українцям дали поради

Такий салат можна готувати з освітленням від свічок чи ліхтариків, адже для цього достатньо виділити 15 хвилин часу.

Інгредієнти для салату на 2-4 порції:

  • 250 грамів копченого курячого філе;
  • банка маринованих печериць;
  • консервована червона квасоля;
  • половинка ріпчастої цибулі;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 2 столові ложки оцту;
  • 120 мілілітрів гарячої води;
  • майонез або суміш сметани і гірчиці для заправки.

Спочатку потрібно нарізати куряче філе соломкою, мариновані печериці - пластинками, цибулю - чверть кільцями, а квасолю просто промити. Потім слід замаринувати цибулю в гарячій воді, солі, цукрі, оцеті й залишити її на 10 хвилин.

Насамкінець варто змішати всі інгредієнти, додати перець і сіль за смаком, а також заправити салат майонезом чи саморобним соусом зі сметани й гірчиці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно розігрівати страви, якщо немає електроенергії й газової плити.