RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Що потрібно покласти у фарш, щоб не розвалився: корисні поради

Вправні господині поділилися секретами ідеального фаршу для котлет. Додавши певні інгредієнти, вийде потрібна консистенція, і він не розвалиться під час приготування.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Як приготувати рублені курячі котлети з сиром: простий рецепт

Дуже часто новачкам у кулінарній справі стикаються з проблемою, коли котлети не тримаються та розвалюються під час обсмаження. Є кілька нюансів, які допоможуть приготувати цю страву без перешкод.

Ідеальний фарш

До фаршу потрібно додати інгредієнт, який дозволить м'ясному тісту стати більш пружним. Зокрема, для цього підійде хлібний м'якуш, розм'якшений у воді. Співвідношення – 80% м'яса та 20% хліба.

Замість хліба може підійти і манка. На один кілограм фаршу - одну столову ложку манки.

Ще додайте овочів, натертих на дрібній тертці (картопля, кабачок, цибуля, капуста, морква). Перед їх додаванням до фаршу - відтисніть.

Якщо фарш із курки чи індички, то можна додати яєчний жовток.

Ще кулінари радять використовувати м'який сир, від якого маса стане більш клейкою. Цього інгредієнту має бути вп'ятеро менше за фарш.

Щоб котлети не розвалилися під час смаження - не викладайте їх на холодну сковороду. Вона має бути добре розігріта з невеличкою кількістю олії.

Перевертати їх слід обережно двома лопатками.

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт котлет з гарбуза і курячого фаршу.